Şampiyonlar Ligi finali ne zaman 2022 sorusunun yanıtı araştırılıyor. Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda, Liverpool Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2022 sorularının yanıtı ortaya çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi finali hangi statta oynanacak, Liverpool Real Madrid final maçını hangi hakem yönetecek, Real Madrid Liverpool Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda ne zaman oynanacak sorularının yanıtını arayan sporseverler, bu konuda araştırma yapmayı sürdürüyor.

İngiltere’nin Liverpool takımı ile İspanya’nın ünlü Real Madrid takımı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kozlarını paylaşacak. Her iki takımda kupayı müzesine götürmek için mücadele edecek. 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, 2021-2022 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunun trendbet şampiyonunu belirleyecek. Toplamda 67. Organizasyon, UEFA Şampiyonlar Ligi adını aldıktan sonra ise 30. final karşılaşması olacak.

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman 2022 oynanacak?

Şampiyonlar Ligi finali 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü oynanacak. Karşılaşmanın önce Almanya'nın Münih şehrindeki Allianz Arena stadyumunda gerçekleştirilmesi planlanmıştı, ancak pandemi nedeniyle bu karar değiştirilmişti.

Şampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2022

UEFA Şampiyonlar Ligi finali 28 Mayıs 2022 tarihinde Fransa Stadyumunda oynanacak. Liverpool ile Real Madrid Fransa Stadyumu Saint-Denis’te karşı karşıya gelecek. 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali daha önce alınan bir kararda, Rusya’nın Sankt-Peterburg Stadyumu'nda oynanacaktı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek için savaş çıkarması sebebiyle bu maçın Rusya’da değil, Fransa’da oynanması kararlaştırıldı.

Şampiyonlar Ligi finalini hangi hakem yönetecek?

Şampiyonlar Ligi finalini Fransız hakem Clément Turpin yönetecek. Maç 90 dakika sürecek ve 90 dakika sonunda eşitlik olması durumunda 30 dakika uzatmalara gidilecek. 30 dakika sürecek uzatmalarda da eşitliğin devam etmesi halinde penaltı vuruşlarına geçilecek. Takımlar 12 yedek oyuncu ile finale katılabilecek. Maç boyunca 5 oyuncu değişikliği kullanma hakları olacak. Uzatmalara gidilmesi durumunda ise fazladan 1 değişiklik hakları daha olacak.

Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda yayınlanacak 2022

Liverpool Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi finali EXXEN ve TV 8,5 kanalında yayınlanacak. Müthiş bir coşkuya sebep olacak maç 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 22.00’de Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu 2 kanalda ekranlara gelecek. Maçların şifresiz ve canlı olarak yayınlanacağı biliniyor.

Şampiyonlar Ligi finali hangi statta oynanacak?

Şampiyonlar Ligi finali Fransa Stadında oynanacak. Fransa Saint-Denis Stadyumu’nda oynanacak maç Paris’in merkezinden 9 kilometre uzaklıkta bulunan stadyumda başlayacak. Stadın kapasitesi 81.338 kişiliktir. Yapımına 1995 yılında başlanıp 28 Ocak 1998 tarihinde Fransa'nın İspanya'yı 1-0 yendiği maçla açılmıştır. Ayrıca konserlere ve daha bir sürü organizasyona ev sahipliği yapmaktadır.