Bu yılın Mavi Bayrak teslim töreni Seferihisar Sığacık’ta bulunan Akkum Halk Plajı’nda yapıldı. Yapılan törenle, Seferihisar Belediyesi’ne ait 8 halk plajına ve yine Seferihisar’da bulunan 2 özel halk plajına Mavi Bayrak teslim edildi.

8 HALK PLAJINA MAVİ BAYRAK VERİLDİ

Akkum Plajı’ndaki törene katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 8 halk plajı için verilen mavi bayrakları teslim aldı. Yüzme suyunun kalitesinden çevre eğitimine, bilgilendirmelerden can güvenliği ve çevre yönetimine çeşitli başlıklar altında derlenen maddelere uyan plajlara verilen Mavi Bayrak, ilgili plajın temiz olması, halkı bilgilendirmesine ve yönlendirmesi gibi kriterlere sahip. Mavi Bayrak verilen plajlarda çevre duyarlılığı oluşması için etkinlikler düzenleniyor ve yüzme suyunun kalite bilgileri plajın görülen bir yerine konuluyor. Ayrıca plajın bulunduğu bölgede başka nelerin olduğu hakkında da bilgi panosu konulması zorunluluğu var. Plajın sürekli olarak denetim altında bulundurulması, çevre kontrollerinin yapılması ve bu konuda bir komite oluşturulması da yine mavi bayrağa sahip plajlar için zorunlu kurallar arasında yer alıyor.

PLAJLARDA EN İYİ HİZMET VERİLİYOR

Seferihisar Belediyesi’ne ait 8 halk plajının Mavi Bayrak alması yeni değil. 2010 yılından bu yana plaj uygulamaları ve düzenlemeleri ile Mavi Bayrak alan Seferihisar Belediyesi, Birleşmiş Milletler Örgütü’nün kriterlerine uyuyor. Mavi Bayrak töreninde açıklamalarda bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, mavi bayrağa sahip olan halk plajlarında en iyi hizmeti verdiklerini, 10 senedir Mavi Bayraklı plajların Seferihisar’da olduğunu söyledi. Bu süreçte plajları daha da iyi hale getirdiklerini kaydeden Başkan Yetişkin, ülkemizde en çok mavi bayrağa sahip yerel yönetimlerden biri olduklarını kaydetti.