İçişleri Bakanlığı tarafından getirilen şehirler arası yolculuk yasağının son dakika bilgileri ve gelişmeleri ortaya çıktı. Salgının önlenmesi için alınan tedbirlerden biri de şehirlerarası yasağın uygulamaya konulması ve otobüs seferlerinin de buna göre düzenlenmesi olmuştu. Vatandaşlar, şehirler arası otobüs seferleri ne zaman açılacak? Şehirler arası yasak ne zaman kalkıyor? Yol izni ne zaman bitiyor? Sorularına yanıt aramaya başladı. Daha önce konuyla ilgili bir genelge yayınlanmış ve özel araçlar dahil, seyahat yasaklarının uygulanmasının bir süre daha devam edeceği duyurulmuştu. Seyahat yasağı ne zaman kalkar? Seyahat kısıtlaması ne zaman biter? Seyahat yasağı uzayacak mı? Şehirlerarası otobüsler ne zaman çalışacak? Soruları yanıt buldu. Detaylar haberimizde yer alıyor.

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS SEFERLERİ NE ZAMAN AÇILACAK 2020?

Şehirler arası otobüs seferlerinin ne zaman açılacağı belirsizliğini koruyor. Büyükşehir olan 30 il ve Zonguldak ili için kara, hava ve deniz yolu ile toplu ulaşım araçları, özel araçlar dahil ve yaya olarak da tüm giriş ve çıkışların 15 gün süreyle uzatıldığı duyurulmuştu. Söz konusu 30 büyükşehir ve Zonguldak’daki vatandaşların kendi şehirlerinde kalmalarının esas olacağı genelgede yer alıyor.

ŞEHİRLER ARASI YASAK NE ZAMAN KALKIYOR 2020?

Şehirler arası yasağın kalkacağı süre belli değil. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelge ve açıklamaları ile son durum ortaya çıkacak. Salgının giderek azalması durumunda 31 ildeki seyahat yasağının gevşetileceği konuşuluyor. Ayrıca vaka sayılarındaki azalmaların devam etmesi durumunda şehirler arası yasağın kalkabileceği de uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

YOL İZNİ NE ZAMAN BİTİYOR?

E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi alınabiliyor. Seyahat izin belgesi almak isteyenlerin E-Devlet sayfalarına T.C. Kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleri ile giriş yapabileceği, İçişleri Bakanlığı sayfasında bulunan E-Başvuru bölümünden “Seyahat izin işlemleri”ni işaretleyebileceği ve yönergeleri takip ederek özel araç ya da otobüs seyahat belgesi alabileceği biliniyor.

SEYAHAT YASAĞI UZAYACAK MI?

Seyahat yasağının uzayıp uzamayacağı konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama bekleniyor. Seyahat ve yolculuk yasağı hakkında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nisan ayı sonunda ve Mayıs ayı başlarında kırılmalar olacağını öngördüklerini, Mayıs ayının sonlarına doğru da normalleşme olabileceğini düşündüğünü açıklamış ve bu durumun böyle devam etmesi halinde Mayıs ayının sonunda turizm hareketinin de başlayacağını dile getirmiştir. Seyahat yasağı hakkında İçişleri Bakanlığı henüz açıklama yapmadı.