Koronavirüs önlemlerleri kapsamında sosyal izolasyonu sağlamak ve hareketliliği azaltmak için 15 gün süreyle 31 ile giriş çıkışlar kapatılmıştı. Dolan sürenin ardından tedbirler kapsamında seyahat kısıtlaması 15 gün daha uzatıldı. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, şehirler arası seyahat kısıtlamasının ne zaman kalkacağını merak ediyor. Bayramdan önce seyahat yasağı kalkacak mı? İnsanlar özel araçlarıyla şehirler arası seyahat edebilecekler mi? Bayram öncesi ve bayram süresince otobüslerle seyahat edilebilecek mi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

ŞEHİRLER ARASI YASAK NE ZAMAN KALKIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram öncesinde kamuoyuna çeşitli açıklamalarda bulundu. Virüsün yayılmasını engellemek için hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağının devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, giriş çıkış kısıtlaması bulunan 7 ilimizde ( Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin, Muğla) kısıtlamanın kaldırıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalan illerdeki kısıtlamanın devam edeceğini ve kısıtlama süresinin 15 gün daha uzatıldığını belirtti. Kısıtlamanın ne zaman tamamen kalkacağına ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmezken yasağın 21 Mayıs 2020’de sona ereceğiyle ilgili iddialar bulunuyor ancak bu konuyla ilgili henüz bir bilgi mevcut değil...

Şehirler arası yasak ne zaman kalkıyor? Ne zaman bitecek? Şehirler arası yasak olan iller

RAMAZAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN?

Türkiye genelinde haftasonları uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehirler arası seyahat kısıtlamasının devam edeceğini belirtirken 9 günlük bayram tatili boyunca kısıtlama olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı. 18 Mayıs’ta yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuyla ilgili bir duyuru yapılması bekleniyor. Bu nedenle şimdilik Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı bilinmiyor.

ŞEHİRLER ARASI YASAK OLAN İLLER

Şehirler arası yolculuğun yasak olduğu illerle ilgili kısa süre önce değişiklik yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da şehirler arası yolculuk yasağının kaldırıldığını ifade etmişti. Şu an şehirler arası yolculuğun yasak olduğu şehirler ise şu şekilde:

Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak.