Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan salgından dolayı hayat durma noktasına geldi. Türkiye’de de birçok tedbir alındı ve hafta sonları sokağa çıkma yasağı da uygulanmaya başlandı. Vatandaşların merak ettiği konulardan biri de şehirler arası yolculuk detayları oldu. Şehirler arası yolculuk yasağı ne zaman bitecek? Şehirler arası yollar ne zaman açılacak? Sorularına yanıt arayan vatandaşlar, seyahat yasağı hakkındaki detayları öğrenmeye çalışıyor. Başta İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya olmak üzere şehirlerarası yasak ne zaman bitecek, yasak ne zaman kalkacak? Sorusu ile Şehirler arası yolculuk izni otobüs seferleri detayları haberimizde yer alıyor.

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile bazı kısıtlamalar uygulamaya konulmuştu. Sokağa çıkma yasağını da uygulamaya sokan İçişleri Bakanlığı 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşların da sokağa çıkmasının yasak olduğunu duyurmuştu. Şehirler arası yolculuk yasağı ise devam ediyor. Yasağın ne zaman biteceğine dair bir tarih bulunmuyor. Şehirler arası yolculuklar valilik izni ile yapılabiliyor.

ŞEHİRLER ARASI YOLLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Şehirler arası yolların önümüzdeki aylarda açılacağı öngörülüyor. Pik noktasına ulaşan salgının giderek düşeceği, İçişleri Bakanlığı’nın ise bu gelişmelerin ardından yeni bir duyuru ile şehirler arası yolları açacağı düşünülüyor. Vatandaşlar şu an için bu yasağa riayet etmeyi sürdürüyor. Seyahat izin belgesi başvuruları ise E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Özel araçları ile il dışına zorunluk yolculuk yapmak durumunda olanlar için E-Başvuru seyahat izin belgesi yolları açık.