Siber Güvenlik kavramı, özellikle son 10 yılda hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Siber Güvenlik nedir ve ne iş yapar, Siber Güvenlik uzmanı nasıl olunur, Siber Güvenlik Danışmanlığı hizmeti nasıl alınır, Siber Güvenlik neden önemli? Sorularının yanıtlarını araştıranlar, şirketlerinin verilerini korumaktan, kişisel verilerini korumaya, ağ güvenliğini sağlamaktan sızmalara karşı önlem almaya, her türlü siber saldırılara ve zorbalığa karşı önlem almaya çalışıyor.

Bunun için konunun uzmanlarına, yani Siber Güvenlik uzmanına ihtiyaç duyuluyor. Özellikle büyük şirketler, ticari sırlarının korunması, dijital verilerin başkalarının eline geçmemesi ve siber saldırılarla ticaretlerinin aksamaması için Siber Güvenlik Danışmanlığı hizmeti alıyor ve Siber Güvenlik uzmanları ile yakın çalışıyor.

Bilgisayar sistemleri ve ağlar her türlü saldırıya açıktırlar ve kolay hedef gibi görünürler. Bu yüzden bilgisayar sistemlerinin, ağların ve her türlü dijital verinin gizliliğini sağlamak, bütünlüğünü korumak ve bu verilerin müdahale edilmeden kullanılmasını sağlamak için, siber saldırılara ve yetkisiz olan erişimlere karşı koruma sağlanması gerekir. Siber Güvenlik kavramı, şirketlerin ve kişilerin verilerinin hem iç hem de dış tehditlerden korunması ile ilgilidir.

Siber Güvenlik nedir?

Siber Güvenlik, bir ağa bağlı olan bilgisayarların, ağların, elektronik olarak çalışan sistemlerin ve mobil cihazların, yani içinde korunması gereken veri olan her türlü cihazın kötü amaçlı saldırılardan korunması ve bilgilerinin çalınmasının engellenmesi işlemine verilen addır. Finans şirketlerinden enerji şirketlerine, devlet kurumlarından askeri kurumlara, hastanelerden eğitim kurumlarına geniş yelpazede yer alan şirket ve kurumların verilerinin korunması büyük önem taşıyor. Bu aşamada Siber Güvenlik uzmanları devreye giriyor ve her türlü sızma girişimlerine karşı önlemler alınıyor.

Kablolu ve kablosuz her türlü iletişim kanalı her zaman saldırılara açıktır. Dijital olan ve bir ağa bağlı olarak çalışan sistemlerin zarar görmemesi için üst düzeyde tedbirler almak gerekir. Hassas bilgilerin korunması, dijital varlıkların başkaları tarafından ele geçirilmemesi, ticari sırların ve kaynakların güvenlikli bir şekilde kalması için Siber Güvenlik hizmeti almak kaçınılmazdır.

Siber Güvenlik ne iş yapar?

Teknolojinin sürekli değiştiği ve değiştiği bir çağda, güvenlik önlemleri ne kadar iyileşirse iyileşsin, sistemlere sızma girişimleri ve bunun için kullanılan sızma araçları da o kadar teknolojik hale geliyor. Bu yüzden Siber Güvenlik hizmeti almak gerekiyor. Siber Güvenlik, sistemlere sızılmaması, ağdaki verilerin ele geçirilmemesi ve kaynakların korunması işini yapar. Dış veya iç tehditler belirlenir ve buna göre önlemler alınır. Kurumun, şirketin ya da kişinin bilgi sistemlerinin gizliliği sağlanır. Bu verilerin bütünlüğü korunur, hasar ve kesintiye uğramaması için tedbirler üst düzeyde alınır.

Siber Güvenlik uzmanları, yetkisiz erişimlerin önüne geçerek yasa dışı yöntemlere karşı ağın ve sistemin güvenliğini sağlar. Siber Güvenlik uzmanının

  • Uygulama güvenliğinin sağlanması
  • Kimlik yönetimi ve veri güvenliği sistemi oluşturulması
  • Ağ güvenliğinin korunması
  • Mobil güvenlik önlemleri alınması
  • Bulut güvenliği için koruma kalkanı kurulması
  • Olağanüstü durumlarda hızlı müdahale edilmesi
  • Kullanıcıların eğitilmesi

Siber Güvenlik uzmanı tüm bunları detaylandırarak planlar ve sistemli bir şekilde verinin korunmasını sağlar.

Siber Güvenlik neden önemli?

Siber Güvenlik, önemli ticari ve kişisel verilerin korunması için önem teşkil etmektedir. Çünkü özellikle ticari veriler saldırılara, kopyalamaya ve çalınmaya açıktır. Ticari verilerini korumak, şirketinin zarara uğramasını önlemek isteyenler için Siber Güvenlik olmazsa olmazdır. Bireyler içinde aynı durum geçerlidir.

Fotoğraflarının, mesajlarının, videolarının ve her türlü verilerinin başkaları tarafından görülmemesi, ele geçirilmemesi için bireysel önemlerin yanı sıra Siber Güvenlik önlemleri de alınmalıdır. Çünkü sistemlere girmeye çalışanlar, hedeflerine sızmak, zarar vermek ve verilere ulaşmak için farklı ve etkili teknikler kullanmaya devam ediyor. Bunun için, bu sızmalara karşı etkin karşı tedbirler almak ve verileri korumak gerekir.

Şirketler, kurumlar ve kişiler her türlü siber saldırı olasılığına karşı risk değerlenmesi yapmalı. Güvenlik açıklarının tespit edilmesi, yazılımın eksiklerinin tamamlanması ve güncellemelerinin yapılması için profesyonel destek almalı. Kurumlar ve şirketler tüm kullanıcılar için özel protokoller hazırlamalı ve giriş izinlerini düzenlemeli. Tüm kullanıcılar için güçlü parolalar oluşturulmalı. Bu şifrelerin etkili bir şekilde saklanması için tedbirler alınmalı. En önemlisi ise periyodik olarak güvenlik kontrolleri sağlanmalı ve aynı aralıklarla yedeklemeler yapılmalı. Tüm bu önlemlerin uzmanları tarafından kontrol edilmesi ve değerlendirmesi sağlanmalı.

Siber Güvenlik danışmanlığı hizmeti nasıl alınır?

Siber Güvenlik Danışmanlığı hizmeti OzzTech Bilgi Teknolojileri ve Siber Güvenlik Danışmanlığı firması ile iletişim kurularak kolayca alınır. OzzTech, siber güvenlik alanında etkili ve profesyonel bir hizmet veriyor. Özellikle şirketler, bilgisayarlarının ve ağlarının güvenliğini sağlamak için OzzTech’e başvuruyor.

OzzTech Bilgi Teknolojileri ve Siber Güvenlik Danışmanlığı, siber güvenlik kavramının önemini ve önlemlerin alınmaması durumunda oluşabilecek büyük riskleri profesyonel ekibi ile anlatıyor. 2019 yılında kurulan OzzTech, o tarihten bu yana sistem, network ve siber güvenlik danışmanlığı alanlarında faaliyet göstermeyi sürdürüyor. OzzTech’in Siber Güvenlik referanslarından bazıları şunlardır;

  • Fortinet Türkiye
  • SentinelOne Türkiye
  • Checkpoint Türkiye
  • PaloAlto Türkiye
  • HPE Türkiye
  • Cisco Türkiye

OzzTech, bu firmalarla birlikte projeler yürütüyor ve Gold Partnet unvanına sahip olarak Siber Güvenlik danışmanlığı hizmeti veriyor. OzzTech’in profesyonel ekibi, uluslararası geçerliliği olan sertifikalara sahiptir. OzzTech, sadece Türkiye’de değil, faaliyetlerine Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de devam etmektedir. OzzTech özetle, Sistem Sıkılaştırma, Network Altyapı Mimarlığı, Sızma Testleri, Güvenlik Denetimi, Siber Olaylara Müdahale Ekibi, Security Operation Center, Açık Kaynak Siber Güvenlik Çözümleri, Büyük Veri Güvenlik Analizi ve Yeni Nesil Güvenlik Çözümleri hizmetleri vermektedir.

Siber Güvenlik danışmanlığı hizmeti için iletişim bilgileri: ozztech aracılığı ile tarafıma ulaşabilirsiniz.