Sigara bağımlılığının azaltılması için bir süre önce bir dizi karar alınmıştı. Alınan önlemler arasında sigaraların paketlerinde yer alan logolar silinmiş ve tek tip pakete geçiş yapılmıştı. Bununla birlikte 18 yaşından küçük çocuklara sigara satışının yasak olduğunu belirten ifade, "18 yaşından küçüklere sigara satışının cezası hapistir." şeklinde değiştirildi. Bu uygulama ile usulsüz satışın engellenmesi için bir adım daha atıldı. Sosyal medyada yer alan görseller ise sigaraya 5 Ocak tarihiyle birlikte zam geleceği iddialarına sebep oldu. Paylaşılan görsellerde sigara fiyatlarının yüzde 50'den fazla zam geldiği görülüyor. Görsellerin gerçek olup olmadığı bilinmezken sigaraya zam gelip gelmeyeceği, yeni yıldan sonra belli olacak.

Fiyat listesine göre en pahalı sigaranın fiyatının 32 TL'ye yükseleceği, onu bir başka markanın 30 TL'lik sigarasının takip edeceği ifade ediliyor.

SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR

Hekimler, her fırsatta sigaranın ölümcül rahatsızlıklara sebep olabileceğini ifade ederek vatandaşların sigaradan uzak durması gerektiğini ifade ediyor. Siz de sigaradan uzak durun, sağlığınızdan olmayın.