Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan ve bazı mallara ÖTV zammı getirileceği duyurulan kararın ardından sigaradan alınan vergi tutarı da artırıldı. Buna göre sigaradaki asgari maktu vergi tutarı yüzde 17 artışla 0,38 TL'den 0,45 TL'ye yükseltildi. Bugün açıklanan kararla birlikte sigaradan alınan maktu vergi tutarı 7,79 TL'den 9,13 TL'ye çıktı. Sigara kullanan kişiler ise, sigaranın son fiyatlarını ve 2020 güncel sigara fiyatlarını araştırmayı sürdürüyor.

SİGARAYA ZAM MI GELDİ? SİGARA FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Resmi Gazete'de yayınlanan kararın ardından sigaradan alınan vergi miktarı artırılırken fiyatlarla ilgili henüz sigara üreticilerinden bir açıklama gelmedi. Bu nedenle sigara fiyatlarında şimdilik bir artış söz konusu değil ancak sigaraya kısa süre içinde zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sigaraların, ortalama 1 TL zamlanması bekleniyor.

Sigaraya zam mı geldi? Sigara fiyatları ne kadar oldu? 2020 güncel sigara fiyatları

Sigaranın sağlığa zararlı ve ölümcül olduğu, her fırsatta hekimler tarafından dile getiriliyor. Siz de sevdikleriniz ve kendi sağlığınız için sigarayı bırakın. Siz de sigarayı bırakmak için, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayabilir ve yardım alabilirsiniz.