Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından konuştu ve alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Yeni tedbirlerin hayata geçirilmesine karar verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tedbirleri tek tek sıraladı. Sokağa çıkma yasağı hangi günler? Sokağa çıkma yasağı saat kaçta? Koronavirüs kısıtlamalar ve yasaklar ne oldu? Soruları yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni tedbirler haberimizde yer alıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ GÜNLER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonları tedarik ve üretim zincirlerinin aksamayacağı şekilde saat 10.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması olacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimin de online olarak yıl sonuna kadar sürdürüleceğini dile getirdi. 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı hakkında da konuşan Erdoğan, 65 yaş üstü çalışanların hariç tutularak uygulamasına 20 yaş altını da kapsayacağını ifade etti.

KORONAVİRÜS KISITLAMALAR VE YASAKLAR

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alışveriş yerleri, berberler ve restoranların saat 10.00 ile 20.00 arasında açık olacağını, sinemaların ise yılsonuna kadar kapalı kalacağını kaydetti. Restoranlarda sadece paket servisi yapılabileceğini söyleyen Erdoğan, kıraathanelerin de kapanacağı, ayrıca tüm spor müsabakalarının da seyircisiz oynanacağını söyledi. Şehirlerin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağının devam edeceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İl Hıfzısıhha kurullarının bu uygulamayı genişletebileceğini de sözlerine ekledi. İçişleri Bakanlığı’nın ayrıntılı bir genelge yayınlayacağını söyleyen Erdoğan, maske, mesafe ve temizlik kurallarını yeniden anımsattı.