Zamanla dokular yerçekiminin etkisi ile aşağı doğru kayar. Bunun sonucu şakak ve elmacık kemikleri çöker; midface olarak da bilinen yüzün orta hattı, nazolabial oluklar ve marionette çizgileri derinleşir; yanaklar, gıdı ve boyun sarkar. Infinite Thread askılama iplikleri kullanılarak yapılan Sonsuzluk Askısı, ameliyatsız yüz germe sağlar.

Sonsuzluk Askısı Nedir?

İç kısmı polyester dış kısmı silikon olan medikal ipler ile yapılan yüz germe işlemine Sonsuzluk Askısı adı verilir. Şakak, orta yüz ve gıdı bölgesine uygulanır. Etkisi 5-10 yıl arasında değişiklik gösterir. Klinik koşullarında lokal anesteziyle kolayca yerleştirilebilen sonsuzluk askısı alerji yapmaz ve deride herhangi bir iz bırakmaz. Sonsuzluk Askısı uygulamasında kullanılan silikon iplikler biyouyumluluk yönünden herhangi bir problem oluşturmaz.

Sonsuzluk Askısı Nasıl Yapılır?

Lokal anestezi altında yapılır. İpler baş içinden kulak üzerine yerleştirilir ve deri içerisinde kalır. Bu nedenle dikiş gerektirmez ve iz oluşmaz. İşlem süresi ortalama 45 dakikadır. Genel olarak göz çevresinde bir çift, orta yüzde üç çift, gıdı bölgesinde de bir veya iki çift olarak kullanılır. İpliklerin üzerinde bulunan 800 adet çark, ipliğin yerleştirildiği konumda sabit kalmasını sağlar.

Sonsuzluk Askısı Kimlere Uygulanır?

Cildinin eski genç ve dinamik yapısına kavuşmasını isteyen ancak cerrahi müdahale yaptırmak istemeyen her yaş grubundan erkek ve kadınlar bu teknikten faydalanabilir. Üst göz kapağı estetiğini desteklemek için şakak bölgesinde veya gıdıda yapılan yağ alma işleminin ardından çene hattının ortaya çıkarılması için boyun bölgesinde de kullanılabilir.

Üst Göz Kapağı Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Gözün üst kısmında yer alan ve birçok fonksiyonu bulunan üst göz kapağında zamanla deri fazlalığı oluşabilir. Yüz bölgesinde ilk göze çarpan alanlardan birisi olduğu için bu durum kişinin fiziksel görüntüsünü olumsuz etkiler. Üst blefaroplasti ameliyat tekniği ile uygulanan üst göz kapağı estetiği ile bu sorundan kısa sürede kurtulmak mümkündür.

Üst Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Prosedür, klinik koşullarında lokal anestezi altında uygulanır. Doktor fazla olan deriyi belirlemek için üst göz kapağında ölçüm ve çizimler yapar. Çizim aşaması, ameliyattan en iyi sonuçların alınması adına çok büyük önem taşır. Gözün kapanma kıvrımından kesi atılır ve fazla olan katlanma derisi çıkartılır. Üst göz kapağı estetiği katlanma bölgesinden yapıldığı için iz kalmaz.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları

Tüm estetik operasyonlarda değişken bir fiyat politikası bulunur. Operasyonun fiyatı işlem yapılan klinik, doktorun bu alandaki tecrübesi gibi faktörlere göre değişebilir. Hastaların operasyon öncesinde doktora danışıp fiyatlandırma konusunda bilgi alması gerekir.

Göz Kapağı Estetiği Yöntemleri

Göz kapağı estetiği operasyonu öncesinde yüz bir bütün olarak düşünülür ve bir doğrultuda yapılacak müdahalenin boyutu belirlenir.

Üst göz kapağı estetik ve kaş askılama lokal anestezi ile rahatlıkla yapılabilir. Genel anestezi gerekli değildir. Alt göz kapağı estetik için ise genel anestezi gerekebilir. Infinite Lift askılama tekniği kullanılarak kaşlarda kaldırma ve şekillendirme yapılabilir. Cat Eyes (Kedi Gözü) ve badem göz gibi adlarla anılan uygulamalarla istenilen göz şekli oluşturulabilir.

Göz Kapağı Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi göz kapağı estetiği prosedürlerinde de göz çevresinde şişlikler oluşabilir. Hastaların operasyon sonrasında 5 gün boyunca göz çevresini enfeksiyon ve dış etkilere karşı koruması gerekir. Hastanın tamamen iyileşmesi ve rutin hayatına devam edebilmesi 5-7 gün sürebilir.

Zamanla azalan ödem ve şişliklerin ortadan kalkmasıyla göz bölgesinde doğal, genç ve estetik bir görünüm elde edilir. İyileşme sürecinde hastanın güneş ışınlarına uzun süre boyunca doğrudan maruz kalmaması ve güneş koruyucu kullanması gerekir.