Soyunma dolabı insanların eşyalarını koyması ve saklaması amacıyla düşünülen bir muhafaza yöntemidir. Soyunma dolapları kurumlar, işyerleri, oyun yerleri, sporcuların çalıştığı yerler ve benzeri yerlerde en olması gereken icattır. Personellerin, sporcuların, iş sahiplerinin en çok tercih ettiği ve bulundukları yerlerde en ihtiyaçları olduğu aksesuarlardandır. Çünkü özel eşyalarını yanlarında bulunduramayacakları zaman çalınmayacak veya korunacak bir yerlere koymak isterler, işte soyunma dolapları bunun için vardır. Sahip olduğu kilitleri ile birlikte diledikleri gibi eşyalarını koyabilirler.

Soyunma Dolaplarının Çeşitleri Nelerdir?

Soyunma dolaplarının oldukça çeşidi vardır. Bunlar tekli soyunma dolabı, ikili soyunma dolabı, üçlü soyunma dolabı, dörtlü soyunma dolabı, altılı soyunma dolabı, L kapılı soyunma dolabı ve E. kilitli soyunma dolabı şeklinde olmadı bazen tercihe göre dolap çeşitlerine ekstradan dolap eklenebilmektedir. Bu durum özel tercihi olanlar içindir. Büyük yerleşimlerde kurumlarda en çok tercih edilen soyunma dolapları dört kapılı ve altı kapılı soyunma dolabı olanlardır. Çünkü bu dolaplar oldukça dayanıklı ve tamamen çelikten oluşmaktadır. Aynı zamanda da çok yer kaplamamaktadır.

Soyunma Dolapları Nereden Alınır?

Bu herkesin merak ettiği ve cevabını duymak istediği bir sorudur. Bunun için soyunma dolapları nereden alınır sorusunun cevabı Tunsançelik'tir. Tunsançelik güncel soyunma dolapları ücretleri çoğu firmaların ücretlerine göre daha da uygun olmaktadır. Aynı zamanda oldukça kaliteli ürünler üretmektedir.

Arşiv dolapları ise fabrika, şirket, holding, büyük kurum ve kuruluşlar ve benzeri gibi yerlerin saklanması gereken veya imzalanmış belge ve kağıtların saklandığı dolaplardır. Şirketlerin, fabrikaların, özel kurumların ve benzeri yıllık imzalanmış belge ve raporları bulunmaktadır. Ve bu yapılar var oldukça belgelerde var olmalıdır. İşte arşiv dolapları bunun için tercih edilir ve şirketler bu dolapların olduğu odalara arşiv odası adını verir. Belgelerin kaybolmasını engelleyerek ve istenilen zamanda ulaşımı sağlayarak şirket çalışanlarının ve sahibinin içini rahatlatmaktadır.

Arşiv Dolaplarının Çeşitleri Nelerdir?

Arşiv dolap çeşitleri tekli sabit kompakt, ikili kompakt, üçlü kompakt, dörtlü kompakt, metal arşiv dolaplar, 198’lik dosya dolabı, kırmızı camlı 198’lik dosya dolabı,130’luk dosya dolabı, raflı malzeme dolabı, 15 gözlü öğretmen dolabı, tek kapılı 198’lik dosya dolabı şeklindedir. Kurumlar ihtiyacı ve yoğunluklarına göre istedikleri arşiv kompakt dolaplarını seçebilirler.

Aynı zamanda raylı çekmece sistemleri dolaplarda da mevcuttur ve kilit özellikleri sayesinde kat ve kat güven sağlamaktadır. Kurum ve özel şirketlerin en çok tercih ettiği dolaplar raylı sistem dolaplarıdır. Çünkü oldukça kullanışlı olan bu ray sistemli dolaplar daha fazla dosya saklamak için yer bulundurur ve özel arşivleme için kod etiketi imkanı sunar. Bu durum da zamandan tasarruf ettirir ve hem pratik hem de estetik bir görüntü sağlar.

Arşiv Dolapları Nereden Alınır?

Yine bu arşiv dolapları nereden alınır sorusuna verilecek en iyi cevap Tunsançelik'tir. İhtiyaca göre tercih edeceğiniz her türlü tasarımı sunar.