İstanbul şehrinin fethedilmesinin ardından Fatih Sultan Mehmet’in emri ile yapımına başlanan Topkapı Sarayı 1478 yılında tamamlandı ve 19. Yüzyıla kadar da yeni eklemelerle daha da genişledi. Her yıl hatırı sayılır bir turist yoğunluğu yaşayan Topkapı Sarayı Müzesi’ni sanal olarak da gezmek mümkün. Yandex’in bu konuda özel bir sayfası bulunuyor. Topkapı Sarayı sanal gezi yandex, Topkapı Sarayı sanal müze gez 360 derece, Topkapı Sarayı 3D sanal ziyaret konularında arama yapanlar için müjdeli haber geldi. İnternet ortamında Topkapı Sarayı’na sanal gezi yapmak artık çok kolay. Bir çok site bu konuda hizmet veriyor ve bunların arasında Yandex’in panoramik gezisi öne çıkıyor. İstanbul’un tarihine yakından tanıklık eden en önemli ve ihtişamlı yapılardan olan Topkapı Sarayı, sanal ziyaret eden misafirlerini bekliyor. Osmanlı Padişahlarına ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı, o dönemin izlerini ve hatıralarını yaşatan bir müze olarak hizmet vermeyi sürdürüyor. 400 yıl boyunca Osmanlı’nın idari, eğitim ve sanat merkezi olarak kullanılan ve padişahların da evi olan Topkapı Sarayı’nın 360 derecelik panoramik gezisi tarihe yolculuk için önemli bir başlangıç olacak.

TOPKAPI SARAYI SANAL GEZİ YANDEX 360 DERECE 3D

Topkapı Sarayı Müzesi sanal gezi Yandex sitesinin panoramik uygulamasında yer alıyor. Sadece Topkapı Sarayı değil, kültürümüzün önemli miraslarını da yine Yandex aracılığı ile görebilirsiniz. 3 Nisan 1924 yılından itibaren müze olarak hizmet vermeye başlayan Topkapı Sarayı, Cumhuriyet’in de ilk müzesi olarak biliniyor. İçinde 300 bin arşiv belgesi, Osmanlı dönemine ait silah ve araç – gereçten oluşan koleksiyonlar ve Kaşıkçı Elması gibi paha biçilemez hazineler var. Dünyanın en büyük saray müzelerinden olan Topkapı Sarayı Müzesi 4 avlu ve 1 haremden oluşuyor.

TOPKAPI SARAYI MÜZESİ SANAL GEZİ YANDEX

TOPKAPI SARAYI SANAL MÜZE GEZ, SANAL ZİYARET YAP

Topkapı Sarayı sanal müze gez, sanal ziyaret yap araması yapanlar Yandex’in panoramik gezisi ile tanışıyor. Topkapı Sarayı Müzesi’ne yapılan sanal gezi ile tarihin en önemli mekanlarından birine yolculuğa çıkılıyor. Topkapı Sarayı Müzesi sanal gezisinde Padişah geçiş törenlerine sahne olan Alay Meydanı’nı, törensel kapıyı, devletin yönetim merkezlerine açılan Divan Meydanı’nı ve Enderun Avlusu’nu görebilirsiniz. Ayrıca Köşkler Bahçesi ile birlikte eşsiz koleksiyonların olduğu müzeyi dilediğiniz kadar gezebilirsiniz.

louvre müzesi sanal tur gezi