Transmisyon mili; farklı çaplarda ve yuvarlak kesitli, paslanmaz çelikten, soğuk çekme yöntemi ile üretilen karbon çeliklere verilen addır. Oda sıcaklığında kalıptan geçirilerek şekillendirme yapılır. Buna transmisyon çeliği denmektedir. Transmisyon çelikleri düşük karbon içerirler. Bu sebeple kaynak kabiliyetleri yüksektir. Kaynak gerektiren makine, transmisyon mili otomotiv gibi birçok parçada tercih edilir.

Kullanım alanı olarak transmisyon mili; savunma sanayi, otomotiv sanayi, makine sanayi, beyaz eşya üretimi ve inşaat sektörü yer alır. Özellikle daha çok inşaat sektöründe kullanılır.

Transmisyon Mili Özellikleri

Demir çelik sektöründe sıkça kullanılan transmisyon mili kaliteli olması ve sahip oldukları özellikler sebebiyle tercih edilir. Düşük karbon değerine sahip olmaları kaynak kabiliyetlerinin yüksek olduğunun göstergesidir. En önemli özellikleri ise ekonomik olmalarıdır. Transmisyon milleri ile işlemlerin ve montajlamanın kolay olması milin farklı sektörlerde kullanılmasına olanak sağlar.

Transmisyon mili farklı sektörlerce tercih edilmesinin bir sebebi de sahip olduğu mekanik özelliklerdir. Bu özellikler kolay büzülme, darbe, sertlik, uzama ve çekme gibi özelliklerdir. Millerin ısı tutma kapasiteleri yanında genleşme katsayıları da yüksektir. Transmisyon mili dışardan gelecek etkilere karşı çok dayanıklıdır. Ayrıca çekme ve uzama gibi durumlara karşı da dirençlidir. Çekme durumlarında kopma olmadan işlemlerin yapılmasına olanak sağlar. Bunlar ve benzer özellikler sıkça kullanılmalarının sebebidir. Transmisyon mili için https://hascelik.com/parlak-celikler-c/parlak-celikler-urun-grubu-transmisyon-milleri-c sayfasını ziyaret edebilirsiniz.