Türkiye’de ilk olarak 359 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu yasası ile birlikte 1964 yılında devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını icra etmek maksadıyla kurulan Trt 1 canlı, kamu yayıncılığı yapmakla görevlendirilmiştir. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu yani kısaca TRT, o dönemde Türkiye’de yayın yapan ikinci televizyon kanalı olarak bilinmektedir. 1990 yılına kadar Türkiye’de radyo ve televizyon yayıncılığı yapan tek kurum olarak hizmet vermiştir. Radyo ve televizyon konusunda Türkiye’ye öncülük ederek bu alana dair ilk örnekleri oluşturmuştur.

Çok kanallı televizyon hayatına geçene kadar İTÜ’den sonraki ikinci kanal ancak sonrasında tek kanal olarak yayınladığı çeşitli programlarla evlerinde insanlara eşlik etmiştir. Ardından 1972 yılında anayasa değişikliği sırasında TRT’nin özerkliği kaldırılmıştır. TRT, tarafsız bir kamu iktisadi kuruluşu olarak yeniden düzenlenmiş ve yayın hayatına o şekilde devam etmiştir. Daha sonra televizyonda özel kanalların yayın hayatına başlaması üzerine TRT’ye ait diğer kanallar da açılmıştır. TRT 1 ‘in ardından 1986 yılında TRT 2 kanalı da yayın hayatına başlamıştır.

TRT 1 Nasıl İzleyebilirim?

Türksat 4A Uydu Frekans 11958, Polarizasyon V, Symbol Rate 27500, FEC 5/6

Digiturk 23.Kanalda izleyebilirsiniz.

D-Smart 26.Kanalda İzleyebilirsiniz.

KabloTV S 04’te izleyebilirsiniz.

Turkcell 21.Kanalda izleyebilirsiniz.

Tivibu 22.Kanalda izleyebilirsiniz.

Vodafone TV 21.Kanalda izleyebilirsiniz.

Nasıl netten izleyebilirim?: TRT 1 Seyret, TRT 1 Canlı Yayın, TRT 1 İzle, TRT 1 Canlı, TRT 1 Canlı İzle ve TRT 1 Canlı Mobil gibi kelimelerde canlitv.services sayfasından izleyebilirsiniz. Canlı TV izle, Canlı Televizyon izle, tv izle, kesintisiz tv izle.

TRT 1 Canlı Yayın: https://tr.canlitv.services/trt-1