Türk Telekom şirketi, çeşitli kampanyalarla birlikte müşterilerine, tarifelerine ek olarak modem vermeyi sürdürüyor. Türk Telekom'dan internet hizmeti alan vatandaşlar, modemlerini kurduktan sonra çeşitli ayarlamaları yapıyor ve internete bağlanıyor. Türk Telekom, farklı tahahhütlere göre müşterilerine farklı markalarda modem veriyor. Türk Telekom modem arayüzlerinde en çok merak edilen konular, modem şifresi (kullanıcı adı - şifre) oluyor. Türk Telekom modem arayüzü, modem şifresi, modem resetleme ve bunun gibi tüm sorulara, haberimizde yanıt bulabilirsiniz.

TÜRK TELEKOM MODEM ARAYÜZÜNE NASIL GİRİLİR

Türk Telekom, farklı modem cihazlarını dağıtmasına rağmen her cihazında aynı IP'yi kullanıyor. Türk Telekom'dan alınan modemlerin arayüz IP adresi olarak 192.168.1.1 belirlendi. Modemin tüm kablolarını doğru bağladıktan emin olduktan sonra tarayıcınızı açarak 192.168.1.1 adresini yazıp Enter'a basın. Karşınıza, modemin arayüzü gelecek. Bu arayüzü kullanarak giriş yapabilir, modemle ilgili gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

TÜRK TELEKOM MODEM ŞİFRESİ

Modemle ilgili en çok sorulan sorular, "Türk Telekom modem şifresi", "Türk Telekom modem arayüz şifresi" ve "ttnet arayüz şifresi" oluyor. Modemin arayüzüne bağlandıktan sonra karşınıza bir kullanıcı adı ve şifre bölümü gelecek. Türk Telekom'un bazı modemlerinde, bu ekran sadece şifre ekranı olarak gelir. Türk Telekom'un dağıttığı tüm modemlerde şifre, standart olarak "turktelekom"dur. (Sadece tırnak içindekini yazın) Türk Telekom modellerinde kullanıcı ismi ise "admin" veya "ttnet"tir. Bu bilgileri kullanarak modem ayarlarını yapabilir, ardından internete bağlanabilirsiniz.

Kullanıcı adı: admin

Şifre: turktelekom veya ttnet veya admin

TÜRK TELEKOM MODEM RESETLEME

Eğer bu bilgilerle modem arayüzüne giriş yapamıyorsanız, daha önce modemin şifresini değiştirmiş olabilirsiniz. Bu durumda modemi resetlemeniz gerekmektedir. Modemin arkasında bulunan, siyah renkli ince butona, sivri bir alet yardımıyla bir süre basın. Bu işlem sonucunda modemde yer alan tüm bilgiler silinecek ve modem ilk satın aldığınız döneme dönecek. Modem resetlendikten sonra tarayıcınızdan 192.168.1.1 adresine gidin ve gerekli ayarlamaları yeniden yapın.

Eğer bu da çözüm olmazsa, modeminizde problem olabilir. Eğer modeminizin arızalı olduğunu düşünüyorsanız 444 5 444 numaralı TTNET Müşteri Hizmetleri'ni arayarak yardım isteyin. Çağrı merkezi, sizi teknik ekibe yönlendirecek ve teknik ekip, internet bağlantınızla ilgili testler yapacak. Bu testler sonucunda modeminizin arızalı olup olmadığı ortaya çıkacaktır. İnternete bağlanma probleminiz, Türk Telekom Müşteri Hizmetleri tarafından çözülemezse sizi modem tedarikçi firmalarına yönlendirecektir.

Türk Telekom'un verdiği modem markaları şu şekilde:

  • AirTies
  • Exper
  • Pikatel
  • Huawei
  • Pirelli
  • ZTE
  • ZyXEL