İlk olarak Çin’de görülen, daha sonra tüm dünyaya yayılan corona virüs Türkiye’ye de geldi. Türkiye’de corona virüs testi pozitif çıkan ilk hastayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Türkiye’de corona virüs hangi ilde görüldü? Sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarına dikkat kesildi. Düzenli olarak basın mensupları ile bir araya gelen Bakan Koca, virüsle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

TÜRKİYE’DE CORONA VİRÜS HANGİ İLDE GÖRÜLDÜ?

Türkiye’de corona virüs hangi ilde görüldü? Sorusunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıtladı ve il bilgisi verilmeyeceğini söyledi. Corona virüs olduğu şüphesi ile Avrupa’dan dönen bir vatandaşın test edildiğini, corona virüs testinin pozitif çıktığını ve ilgili kişinin dış dünyadan tamamen izole edildiğini kaydeden Bakan Koca, hastanın mahremiyeti sebebiyle detaylı bilginin paylaşılmayacağını kaydetti. Bakan Koca, ülkemizde görülen ilk koronavirüs vakasının bu olduğunu söyledi.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE’DE HANGİ ŞEHİRDE ÇIKTI?

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sürecin şeffaf olarak devam ettiğini ancak böylesi bir durumda bir şehri, bir bölgeyi ya da bir hastaneyi gündemde tutmanın doğru olmadığını ifade etti. Corona virüsün İzmir, Mersin, Denizli ve Kayseri’de görüldüğüne dair sosyal medya sayfalarında yalan haberler çıkmaya devam ediyor ancak tüm bu iddialar yetkili isimler tarafından yalanlandı.