İçerisinde bulunduğumuz ayın sonlarına doğru küresel risk iştahında toparlanma ve yükselme çabası devam ederken, ülkelerin yüksek enflasyonla mücadele adına izledikleri agresif sıkışma ve bu beklentiler resesyon korkularını gündemde tutmaya devam ediyor. Gelişen tüm bu olaylar neticesinde finansal sonuçlar ve ekonomik verileri izlememiz gerekiyor ve küresel çapta dünyada volatiliteye şahit olabileceğimizi bilmemiz gerekiyor. Bu hafta ABD'nin en büyük teknoloji şirketlerinden aldığımız ve alacağımız üçüncü çeyreklik bilanço verileri önemini koruyor. Bunun yanı sıra ise geçtiğimiz hafta enflasyon oranını aldığımız ve neredeyse %10 seviyelerine yükselen Avrupa bölgesinde yarın faiz kararının 75 baz puanlık bir artırım yapılması bekleniyor. Bu artış öncesinde dün uzun süredir 1'in altında seyreden EUR/USD paritesi tekrardan 1'in üzerine çıktı ve Euro/Dolar karşısında tekrardan güç kazanmaya başladı. Bu durumda baskılanan dolar endeksi, riskli varlıklarda özellikle de kripto paralardaki düşüş eğiliminin yerine bir miktar da olsa alıcılı seyirlere yol açtı.

Bugün ve yarın hatta haftaya piyasalar açısından önemli veriler gelmeye devam ederken, kripto paralarda lider Bitcoin bir süredir yükselemediği 20.500 dolar bandının üzerinde seyrederken ABD faiz kararına kadar ki süre zarfı içerisinde en son gördüğü faizdeki 22.800 dolar seviyelerine kadar yükselebilir ancak orada kalıcılık sağlamayacaktır.

Bitcoin (BTC) Yükselişler Devam Edecek Mi?

Bir günlük zaman dilimi içerisinde %8 oranında değer kazanan lider kripto para birimi için bir sonraki psikolojik direnç bölgesi olan 21.000 dolar bandının aşılması oldukça önemli olacaktır. Bu seviyenin aşılmasıyla beraber geçen faiz kararında gördüğümüz 22.800 dolar bandına yükselişlerini beklememiz Euro'daki güçlenmenin ardından daha fazla arttı diyebiliriz. Geçen sene kasım ayında görmüş olduğu 69.000 doların oldukça altında fiyatlanan Bitcoin için piyasada bu seviyelerin ve hatta önümüzdeki hafta ve aralık ayında yaşanabilecek olan olası 15.000 dolara geri çekilmenin bir alım fırsatı yaratabileceği düşünülmektedir.

Bu haftanın kurumsal alım satım raporlarına baktığımızda ise dijital varlık ürünlerinde, Eylül ayından bu yana olan dönemin içerisinde toplamda 5 milyon dolarlık bir çıkış gerçekleşti. Bu çıkışların 758 milyon doları olan yatırım ürün hacimleri, iki sene önce yani Ekim 2020'den bu yana en düşük seviyelerine denk gelen ortalama 7 milyar doların oldukça üzerinde olduğu gözlemlendi. Bitcoin'de art arda 6 hafta boyunca 4.6 milyon dolar değerinde küçük girişler gerçekleştiğini de açıklanan raporda görebilmekteyiz.

Son olarak ise göstergelerde dört saatlik zaman dilimi içerisinde MACD bize yukarı hareketlerin devamını ve hacmin oldukça fazla olduğunu gösterirken, RSI göstergesinde 75 ile tepe seviyesini aşağı kırdığını belirtiyor. Kripto paralarda piyasa hacmi 1 trilyon dolara yakın seyrederken BTC dominance dediğimiz piyasa hakimiyeti %39.8 seviyesinde seyrederken, dün itibariyle pozitifleşen kripto para piyasasında risk iştahı bir nebze de olsa artmış olarak gözükmektedir.

Bitcoin (BTC) Yükselişler Devam Edecek Mi?

Dyorex Kripto Para Borsası'ndan Nasıl Bitcoin Alabilirim?

  1. Dyorex.com adresine gidin.
  2. Eğer daha önce doldurmadıysanız 'Kayıt Ol' bölümünden sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlayınız. Daha önceden kayıt olduysanız bu adımı geçip 'Giriş Yap' seçeneğine gelmelisiniz.
  3. Hesabınızda herhangi bir kripto para birimi veya Türk Lirası bulunmuyorsa 'Kripto Satın Al' ya da 'Banka Havale-EFT' seçeneğini seçiniz. Eğer cüzdanınızda varlığınız bulunuyorsa bu adımı atlayabilirsiniz.
  4. Dyorex Kripto Para Borsası'na yukarıda belirtildiği gibi TL bakiyesi transfer ettikten sonra anasayfada bulunan 'Piyasalar' bölümünden 'Pro Versiyonu' seçebilirsiniz.
  5. Sağ üst köşeye BTC/TRY yazın ardından sağ tarafta bulunan alım çeşiti kısmında ise Piyasayı seçin.
  6. Almak istediğiniz Bitcoin miktarını girin ve 'BTC Al' butonuna tıklayın.
  7. İşlem talebiniz alınmıştır ve aldığınız miktardaki Bitcoin DyorEX Kripto Para Borsası'nda bulunan cüzdanınıza eklenmiştir.

Bitcoin Nasıl Kullanılır?

Bitcoin satın almak ya da kullanmak için sanal cüzdan oluşturulması gerekmektedir. Bu cüzdanlar sayesinde kripto para transferleri gerçekleştirebilirsiniz. Bitcoin transfer işlemi bir çeşit şifreleme ile gönderilir. İşlemlerin her biri ağ üzerinde duyurulur ve blok zincire dahil olur. Bu sayede ise aynı Bitcoin'in birden fazla kullanılmasının önüne geçilmiş olur.