UV baskı makinası baskı sırasında ultraviyole ışıkları ile özel olarak üretilmiş ultraviyole mürekkep kullanılarak yapılan baskı çeşididir. Özel bir baskı çeşidi olması nedeniyle klasik baskı türlerine göre daha kaliteli ve dayanıklıdır.

Kullanılan mürekkepteki boya tanecikleri mikro boyuttadır. Mürekkep ürünün üzerine değdiği an ultraviyole ışınları ile baskı yapılacak yüzeyin üzerinde kurur ve işler. Boyanın kuruma hızı 1 saniye altındadır. Mürekkep özel üretim olduğu için güneş ışığından etkilenmez ve yağmur, kar ve benzeri hava şartlarına karşı dayanıklıdır.

Dayanıklılığı çok yüksek olan UV baskı uzun seneler boyunca ilk günkü canlılığı ve kalitesi ile durur. Günümüzde teknoloji geliştikçe görsel teknoloji de geliştiği için baskıların kalitesi de müşteriler tarafından yüksek derecede beklenir. Bu sebeple müşterilerin en çok beğendiği baskı çeşididir.

UV baskıyla tasarlanan bir ürün fotoğraf kalitesine en çok yakın olan baskı olarak yüksek teknolojiye sahiptir. Baskı yöntemi klasik yöntem ile aynıdır fakat buradaki fark baskı sırasında ultraviyole ışınlarının kullanılmasıdır. UV baskı makinası fiyatları son teknolojik bir ürün olduğu için yüksektir.

Baskı sırasında mürekkebin kuruması ultraviyole ışıklar ile sağlanır. Makine çalışırken boya döküldüğü an kuruma gerçekleştiği için makineden çıkan ürün kullanılmaya hazır şekilde çıkar. Baskıdan çıkan ürüne farklı bir işlem uygulanmak zorunda olmaz. Baskı kalitesi ile canlı renklerde darbelere dayanıklı bir ürün ortaya çıkar.

UV Baskı Nasıl Yapılır?

UV baskıyla yapılan baskıların en büyük özelliği uzun süre dayanıklı ve kaliteli baskı olmasıdır. Baskı sırasında boyanın kuruması ultraviyole ışınları ile sağlanır. UV baskı nedir konusunda günümüzde oldukça fazla kullanıldığı için merak edenler fazladır.

UV mürekkep boyaları kullanılan baskı sırasında boya yüzeye değdiği anda ultraviyole ışınları ile saliseler içinde kuruması sağlanır. Bu sayede oldukça kısa sürede yüksek kalitede bir ürün elde edilmiş olur. UV baskı fiyatları hangi ürünün yüzeyine yapıldığı göre farklılık gösterir.

Ultraviyole ışınlar sayesinde mürekkep boyası salise içerisinde kuruduğundan dolayı malzemenin içerisinde bulunan kimyasal maddeler de hemen kuruyarak yok olur. Bu sayede hem çevreye karşı duyarlı hem de yüksek kalitede bir ürün elde edilir. Mini UV baskı makinası seçenekleri ile de uygun ürün üzerine baskı gerçekleştirilebilir.

UV baskıyla gerçekleştirilen iki farklı çeşitte baskı yöntemi vardır. Bu yöntemlerden ilki rulo baskı yöntemidir. Rulo baskı yöntemiyle duvar kağıdı, kumaş, folyo ve benzeri malzemeler üzerine baskı gerçekleştirilebilir. İkinci yöntem ise düz zemin baskıdır. Düz baskı yöntemi kağıt, ahşap, plastik, cam gibi ürünler üzerine gerçekleştirilir.

UV baskı magnet ve farklı türde ürünlere göre hangi yöntem kullanılması gerekiyorsa karar verilerek gerçekleştirilir. Her yöntem aynı kalitede ve canlı renklerde baskı yapar. Ülkemizde birçok farklı üründe kullanılan bir baskı yöntemidir.

UV Baskı Ürünleri Nelerdir?

UV baskıyla birçok farklı ürün ve yüzey üzerine canlı renkte baskı yapılabilir. Cam üzeri UV baskı gibi hediyelik eşyalarda kullanılan birçok farklı malzeme üzerine UV baskıyla çalışmak ürünlerin daha yüksek kalitede olmasını sağlar. Ürünler güneş ışınlarına, yağmur gibi hava şartlarına dayanıklı olduğu için seneler boyunca herhangi bir hasar almadan kullanılabilir.

Herkesin zevkine hitap edecek şekilde üretilen ve UV baskılı ürünlerin listesi aşağıda verilmiştir:

  • Ahşap Pano
  • Ahşap Açacak
  • Yuvarlak Metal Kutu
  • Kanvas Şövale Tablo
  • Kanvas Magnet
  • Ahşap İkili Kupa Seti
  • Baskısız Puzzle

Sevdikleriniz veya kendiniz için baskısız hediyelik eşyaları alarak başka yerde kopyası olmayan özel ürünler elde edebilirsiniz. Plastik üzerine UV baskı en çok tercih edilen ürünlerden biridir.

UV baskı yöntemi farklı malzemeler üzerinde kullanılabildiği için oldukça avantajlı bir teknolojidir. Baskı yapılırken çözücü malzemeler havaya karışmadığı için doğa için de zararsız bir yöntem olduğundan ürünler üzerinde en çok kullanılmayı tercih edilen yöntemdir.

Anahtarlık

Dijital UV baskı yönteminin en çok kullanıldığı ürünlerden biri anahtarlıklardır. Anahtarlıklar herkesin hayatında kullandığı bir eşyadır. Bu sebeple hediyelik eşya olarak da birçok kişi tarafından tercih edilir.

Baskısız anahtarlık çeşitleri farklı geometrik şekilleri ile sevdikleriniz için özel bir hediye olur. Üzerine dilediğiniz görsel, yazıyı UV baskıyla yapabilirsiniz. Plastik kare anahtarlıklar farklı boyutlara sahiptir.

Bütçenize uygun ve kaliteli bir ürün hediye etmek istediğinizde oldukça avantajlı ürünlerdir. UV dijital baskı uzun süre dayanıklı olduğu için anahtarlar kullanıldığında görselin canlılığı uzun süre dayanır ve hasar almaz.

Müşterinin isteğine göre cam, ahşap, plastik gibi farklı malzemeler kullanılarak anahtarlık üretilebilir. Ahşap UV baskı üzerine yaptığınız baskı ile kişiye özel olarak verebileceğiniz bir hediye olur. Sevdiklerinizin zevkine uygun renkte ve desende farklı baskı çeşitleri uygulayabilirsiniz.

Açacak

Evimizde, iş yerimizde her zaman bulunması gereken eşyalardan biri açacaklardır. İçeceklerin kapaklarını açmak için açacaklara ihtiyacımız olur. İzmir, İstanbul ve Antalya gibi UV baskıya uygun modelleri düşünerek şehre özel bir tasarım yapabilirsiniz.

Hediyelik eşya olarak açacaklar farklı ve unutulmaz olur. Bazı açacaklar magnet olarak da kullanılabilir. Ahşap malzeme kullanılarak üretilen magnet açacaklar farklı şekillerde olabilir. UV baskı ile neler yapılabilir konusunda baskı yöntemi birçok malzemede kullanıldığı için seçenek de çoktur.

Tatil dönüşü hem bütçeye uygun hem de farklı bir hediye almak istiyorsanız açacak çeşitleri sizin için oldukça uygundur. Her yaşa hitap eden modeller ile UV baskıyla pürüzsüz bir şekilde baskı uygulayabilir ve tam istediğiniz gibi bir ürün ortaya çıkarabilirsiniz. UV baskı klasik baskıdan çok daha hızlı olduğu için baskı işlemi oldukça kısa sürede biter. Baskıdan çıkan ürün hemen kullanmaya hazır olur.

Metal Kutu

Metal kutular üzerine yapılan farklı baskı görselleriyle kişiye özel olarak üretilebilir. Farklı boyut ve şekillerde satın alarak sevdiklerinize özel bir hediye hazırlayabilirsiniz. UV baskıyla pürüzsüz şekilde tasarlanabilen metal kutular uygun fiyat seçeneklerine sahiptir. Seramik UV baskı gibi metal malzeme de UV baskıya en çok uyan malzemelerden biridir.

Şehir temalı, özel görsel ve tema ile farklı tasarımlı her zevke hitap eden ürünlere dönüştürülebilir. Metal kutular UV bardak baskı da en çok tercih edilen ürünlerden biridir.

Baskı sırasında ultraviyole ışınları mürekkebin hemen kurumasını sağladığı için ürün baskıdan çıktıktan sonra tekrar kuruması için beklemek zorunda kalmadan hızlı bir şekilde üretim yapılabilir. UV baskı yöntemi klasik baskı yöntemine göre daha az maliyetlidir. Ürünlerin üzerine canlı ve kaliteli bir baskı yapar. Metal kutuların üzerine kişiselleştirilebilir görseller ile baskı yaparak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.