Tüm Türkiye'de Kurban Bayramı heyecanı başlarken vatandaşların sağlığını koruması için de bir dizi önlem alması gerekiyor. Yaşar Üniversitesi öğretim üyesi Ezgi Eylem Fadıloğlu, et tüketimiyle ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Fazla kırmızı et tüketiminin vücuttaki kalsiyumu azalttığına dikkat çeken Fadıloğlu, vatandaşların etin yanında yoğurt veya ayran tüketiminin doğru olacağını ifade etti. Vatandaşların et tüketimi sırasında bulgur pilavı ve salata da tüketmelerinin uygun olacağını söyleyen Fadıloğlu, bu şekilde vücudun mineral olarak da toparlanmasının sağlanacağını vurguladı.

ÇAY YERİNE REZENE ÇAYI İÇİN

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; vatandaşların kilo alımını engellemek için yürüyüş yapmaları gerektiğini belirten Ezgi Eylem Fadıloğlu, çok yemek tüketimi halinde ise diğer öğünleri meyve ve sebze ile doldurmaları gerektiğini ifade etti. Vatandaşlara yemek sonrası çay yerine rezene ve papatya tüketmelerini öneren Fadıloğlu, vatandaşların gün içinde de sık sık su içmelerini tavsiye etti. Bayram ziyaretlerindeki tatlı ikramlarına da değinen Fadıloğlu, vatandaşların çikolatalı tatlılar yerine sütlü tatlılar tüketmesinin daha sağlıklı olacağını dile getirdi. Fadıloğlu, tatlı tüketimi sonrası da ayran veya süt içmenin kan şekeri için uygun olacağını kaydetti.

KURBAN ETİNİ DİNLENDİRİN

Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanların etlerinin hemen pişirilmemesi gerektiğini söyleyen Fadıloğlu, hayvan etinin ölüm sonrasında sert olduğunu ve en az 1 gün bekletilmesi gerektiğini ifade etti. Dinlendirilen kurban etinin mide problemlerini de en aza indireceğini vurgulayan Fadıloğlu, etin pişirilmeden önce limon suyu ve süt kullanarak marine edilmesiyle birlikte daha lezzetli bir hal alacağını da ifade etti.