Villa kiralama, tatilde sunduğu geniş olanaklarla son yıllarda birçok kişinin tercih ettiği bir trend. Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın başta olmak üzere birçok şehirde, harika manzaraya sahip tatil villaları tercih ediliyor. Bununla birlikte, hem en iyi villayı bulmak hem de uygun fiyat fırsatlarından yararlanmak için villa kiralamada dikkat edilmesi gereken konular mevcut. Kiralık villa platformu hellovillam’ın kurucusu Sercan Korkuç, villa kiralarken dikkat edileceklere dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Size hitap eden villayı keşfedin

Kiralık villalara yönelik ilgi, özellikle pandemi sürecinin ardından arttı. Güvenilir villa kiralama platformlarında listelenen tatil villalarını tercih edenler, yüksek hijyen standartlarında lüks bir tatil yapma imkanına sahip oluyor. hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, villa kiralamayı düşünenler için şu önerilerde bulundu:

Villa kiralamak son dönemde ciddi anlamda trend haline geldi. Kitlesel turizmin herkese aynı olanakları ve ortak alanları sunduğu dayatmalar yerine, özel bir yaşam alanında tatil yapmak cazip geliyor. Tabii ki tatil için günlük ya da haftalık villa araştırırken, villanın tatil anlayışınıza uyup uymaması da çok önemli. Villaların avantajı, herkese hitap eden alternatifler içermesi. Dileyenler denize sıfır, havuzlu ve jakuzili lüks yazlık villalarda kalırken, sakin bir ortam arayanlar ise bahçeli, doğa içinde villalar düşünüyor. Konsept olarak evcil hayvan kabul eden villalar, geniş aileler için çocuk havuzlu villalar da ilgi gören tarzlardan. Özel bir ortamda konaklamak isteyenler muhafazakar villaları düşünürken, yeni çiftler romantik bir deneyim sunan balayı villalarını düşünebiliyor.

Ucuz villa nasıl bulunur?

Tatilde otel yerine villa tercih etmek isteyenler, en iyi villa kiralama sitesi alternatifleri üzerinde villaları inceliyor. Bununla birlikte ucuz kiralık villa bulmak her zaman kolay olmuyor. Bütçe dostu bir tatil villası arayanlar için, Sercan Korkuç şu önerilerde bulundu:

Tatilde villa tercih etmek, geniş seçenekler sunması bakımından ilgi görüyor. Ancak en ucuz villayı nasıl bulabilirim sorusunu soranlar da az değil. Villada tatil yapmak, belki 4-5 sene öncesine kadar lüks kabul ediliyordu. Ancak şimdi yüzlerce hatta binlerce tatil villası var ve oldukça uygun fiyatlarla konaklama fırsatı bulunuyor. Villaların fiyatları günlük olarak inceleniyor ancak şu da unutulmamalı, 8-10 kişiye kadar konaklama kapasitesi sunan villalar var. Eşyalı, lüks ve eksiksiz villalara alternatif olarak oteller çok daha pahalıya gelmekte.

Ucuz tatil villası arayışında olanlar için, yüksek sezon, yani Temmuz-Ağustos ayları dışında Haziran ve Eylül aylarını önerebiliriz. Bununla birlikte, bayram tatilleri de resmi tatiller de fiyatların yükseldiği dönemler oluyor. bu dönemler dışında çok uygun fiyatlarla villada kalınabilir. Tatil villalarında, önemli konular içinde erken rezervasyon da yer alıyor. En azından 3-4 ay önce yapılan rezervasyonlarda ciddi bir indirim alınabilir. Bu nedenle, yaz tatilinde villada kalmayı planlayanlar için, en geç Mayıs ayında rezervasyon yapmalarını öneriyoruz.

Kaynak: Milli Gazete