VİOP açılımı Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasıdır. Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin işlem gördüğü VİOP ile kaldıraçlı yatırım yapmanız da mümkündür. İçerisinde farklı yatırım teknikleri ve yöntemleri bulunduğundan yatırım çeşitliliği de oldukça fazladır. Yatırımların çoğunlukta olduğu vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri endeks kontratı bir süredir dalgalı seyrediyor. Öyle ki endeks kontratı Şubat ayında en düşük ve en yüksek puan seviyelerini test etti.

Piyasalar açıldığında en düşük olan 2.265,00 puanı test etmesinin ardından en yüksek seviyelerinden biri olarak piyasaların kapanmasından önce de 2.274,00 seviyesinden işlem gördü. Yalnız daha sonra uzun bir süre dalgalanarak 2.296,50 puanına düştü. En yüksek seviyedeyken ateşkes söylentileri dolanıyordu. Yatırımcıların yüzünü güldüren ve yatırımlarına değer katan kimselerin bu mutluluğu fazla uzun sürmedi.

Yükselişten kısa bir sure sonra Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin arttığına dair haberler ortalıkta dolaşmaya başladı. Savaş ortamının gerilimi tetiklendiği bu durumda piyasaya olan güvensizlik nedeni ile yükselen viop 30 endeks kontratı yüzde 1,2 değer kaybederek 2.269 puana indi.

Dünyadaki gerilim endeks kontratında değer kaybına ve düşüşe sebep oldu. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş her sektör ve alanı etkilediği gibi finansal yatırımlarda da dalgalanmalara yol açtı. VİOP vadeli endeks kontratı da dalgalanmalardan nasibini aldı. İki ülke arasındaki savaş diğer ülkeleri de ekonomik ve finansal anlamda etkiledi. Türkiye’nin ilk özel borsa kuruluşu olan VİOP’ta bir süredir sular durulmuyor. Finansal destek sağlayan kimseler ile uzmanlar bu dalgalanma ve dengesizliklerin VİOP endeks kontratında bir süre daha devam edeceğinin sinyalini veriyor.

Can havli ile yanlış kararlar almamak için mümkün olduğunca soğukkanlı olmak gerekiyor. Yatırımlarınızı viop canlı olarak takip edin ve istikrarlı olun. Yatırımcılara ürün çeşitliliği ve risk koruması sunan VİOP’un finansal hareketliliğini bu sayede yakından takip edebilirsiniz. Yeni başlayan yatırımcılar için viop nedir? ve kazandırır mı gibi sorular çok fazla merak konusudur. Son olaylardan dolayı güvensizlik sonucu çok sert yükseliş ve sert düşüşler yaşasa da bir süre sonra mutlaka dengelenecektir.