8 Nisan 1996’da İzmir’de dünyaya gelen elektronik müziğin sevilen ismi DJ Yarkın Bora’nın müzik tutkusu çocukluk çağında başladı. Müzik tutkusu, 2010 yılında henüz 14 yaşındayken dünya genelindeki ünlü DJ’lerin performanslarını dinleyerek başladı. Tutkunu olduğu müzikleri arşivlemeye başlayan Bora, ilerleyen yıllarda müziğe profesyonel olarak devam etmeye başladı.

Yarkın Bora kimdir?

20’li yaşlarına geldiğinde, hem İzmir hem de İstanbul’da gece hayatının sevilen mekanlarında ve özel etkinliklerde performans sergilemeye başladı ve dikkat çekmeye başladı. Afro House, Techno ve melodik house türlerinde performans sergileyen DJ Yarkın Bora, 2018 yılında Less is More’u Apple Store ve diğer dijital müzik marketlerde yayınlayarak elektronik müzik dünyasına iddialı bir giriş yaptı.

İlk şarkısı ile büyük beğeni toplayan sevilen DJ, 2019 yılında U BOY isimli parça ile elektronik müzik severlerin ilgisini çekmeye devam etti.

Fransa’dan davet aldı

2021 yılında İnitio parçasıyla Apple Store, Spotify ve dijital müzik marketlerde yerini almaya devam etti. İnitio şarkısı, ayrıca onun yurt dışına açılan kapısı oldu. Şarkı çıktıktan sonra, BeatPort isimli dijital platformda dünya çapındaki DJ’lerin de ilgisini çekmeyi başardı ve Fransa’dan davet aldı. 2022 yılının Mart ayında, Paris’in gece hayatının sevilen mekanı Mirage Paris’e gitti ve Fransa’nın sevilen DJ’leri ile birlikte performans sergiledi.

Yarkın Bora kimdir

Kalt’de sahne aldı

Mahmut Orhan ve Denis Horvat gibi pek çok uluslararası DJ’in performans sergilediği İzmir’in gece hayatının sevilen mekanı Kalt, Bornova Port’ta elektronik müziğin nabzını tutmaya devam ederken, dünyanın dört bir yanından elektronik müzik severleri ağırlıyor.

DJ Yarkın Bora’da 30 Ekim’de Kalt’de performans sergiledi ve müzik severlerle buluştu.

Yeni şarkı yolda

Son olarak 2021 yılında çıkardığı İnitio ile dikkatleri üzerine toplayan ve müzik severlerden tam not alan DJ Yarkın Bora, yeni yılı yeni bir şarkı ile karşılamaya hazırlanıyor. Ocak ayında yeni bir şarkı çıkarmaya hazırlanan Bora, “Yeni şarkım için çok heyecanlıyım. Elektronik müzik severlere yeni yılın ilk hediyesini bu şarkı ile vermek istiyorum” ifadesinde bulundu. Şarkının ismi ve çıkış tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak.