Yeni Genç Türkiye Hareketi’nin Kurucusu Taylan Atalay Kimdir? sorusunun yanıtı ortaya çıktı. 2014 yılından beri faaliyet gösteren Yeni Genç Türkiye hareketinin kurucu üyeleri arasında yer alan Taylan Atalay, 1989 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Peki, Yeni Genç Türkiye Hareketi’nin kurucusu Taylan Atalay kimdir? Kaç yaşındadır? Mesleği nedir?

Taylan Atalay Kimdir?

İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da gören Taylan Atalay, üniversite okumak için Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğrenime başlamış, Haritacılık bölümünde 1 yıl öğrenim gördükten sonra İstanbul’a geri dönerek Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçiş yapmıştır. Burada, Jeodezi ve Fotogrametri bölümünden mezun olmuştur.

Kariyerinde önemli başarılara imza atan iş insanı, bugün aktif olarak aile şirketinde çalışmaktadır. Taylan Atalay, ayrıca bir STK (Sivil Toplum Kuruluşu) elçisidir. Ek olarak, farklı sivil toplum kuruluşlarında da danışmanlık seviyesinde üyeliği bulunmaktadır.

Bugün, aktif olarak ticaretle uğraşmaktadır ve aile şirketinde çalışmaktadır.

Kariyerindeki Başarılar

Aylık 5 bin tirajı bulunan “Maslak Aktüel” dergisinin hem editör hem de koordinatör ve imtiyaz sahipliğini üstlenen iş insanı, kariyerine ekonomi, finans, iş ve sanat dünyasından 92 isimle röportaj gibi başarılar da eklemiştir.

Sivil Toplum Kuruluşlarındaki danışmanlıklarının dışında, 2012 yılında Türkiye Yeşilay Cemiyeti 69.Dönem Genel Başkanı olan Avukat Muharrem Balcı’nın da danışmanlığını üstlenmiştir. O yıllarda, cemiyet başkanın hem Türkiye hem de yurtdışındaki önemli organizasyonlarını düzenleyen kişi olmuştur.

2012 yılında, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen anket portalı olan ve internet üzerinden oylama yapılarak “Yılın Enleri”nin seçildiği kimolsun.com sitesinin ödül törenini hazırlayan isimdir.

Taylan Atalay, 2014 yılında kurulan ve bugün hala aktif olarak faaliyet gösteren Yeni Genç Türkiye Hareketi’nin Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenmiş, daha pek çok önemli projeye de imza atmıştır.

Yeni Genç Türkiye Hareketi ile genç neslin ihtiyacı olan birlik duygusunu kazandırmayı hedefleyen Atalay’ın kurucusu olduğu bu hareket, Türkiye’de ulusal medyada da ses getirmiştir.