Yeşillik çeşitleri, sağlıklı beslenmenin en önemli parçalarındandır. Vitaminler, mineraller ve lif ile dolu yeşil sebzeler düşük kalorili olmaları bakımından da kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmezidir.

Kişilerin damak zevkine göre yeşil sebzeler çiğ ya da pişirilerek tüketilebilir. Yeşil yapraklı sebzeler içeren çeşitli ve zengin bir beslenme düzeni sahiplenmek, sağlığınızı iyi yönde etkiler. Ayrıca bazı rahatsızlıkların önlenmesine de yardımcı olabilir. Düzenli bir şekilde tükettiğiniz yeşil sebzelerin vücudunuzdaki stresi düşürebileceği ve kalp hastalığı, kanser ve iltihaplanma riskini de azaltabileceği biliniyor.

Hangi Yeşillik Neye İyi Gelir?

Tansiyona iyi geldiği bilinen pancarın yaprakları da içerdiği potasyum, kalsiyum ve birçok vitaminle katarakt gibi göz bozukluğu risklerini azaltabilir.

Ispanak çeşitli antioksidanlar sağlar ve özellikle K vitamini açısından zengindir. Kalp sağlığına fayda sağlayabilir ve hastalık riskini düşürebilir.

Besin değerleri bakımından güçlü ve K vitamini açısından oldukça zengin olan terenin, böbrek ve idrar yollarını temizlediği ve cilde iyi geldiği biliniyor.

Salataların vazgeçilmezi lahana da zengin lif kaynağı olan yeşil sebzelerden biridir. Lahana özellikle kalp hastalıklarına, bazı kanserlere ve görme kaybına karşı koruma sağladığı bilinen ve antioksidan olan C vitamini bakımından yüksek bir sebzedir.

Birçok yapraklı yeşilliği yıl boyunca bulabilirsiniz. Çok çeşitli şekillerde yemeklerinize dahil ederek zengin besin değerine sahip yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Yapraklı yeşilliklerin sağlığınıza olan birçok faydasından yararlanmak için bu sebzeleri beslenmenize dahil ettiğinizden emin olun.

LifeClub ile tanıştınız mı? LifeClub Dünyası'na adım atarak kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşam ile ilgili aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Hemen keşfedin!