İzmir’in Çiğli ilçesinde çocukların çevre duyarlılığı kazanması ve tüketim bilinci oluşması için harekete geçen Çiğli Belediyesi, ekoloji atölyeleri düzenleniyor. Evlerde kullanılan malzemelerin işlevsel ürünlere dönüştüğü atölyede, çocuklar için felsefe konulu okumalar, tiyatrolar ve çocuk oyunları da düzenleniyor.

ATIKLAR ÜRÜNE DÖNÜŞÜYOR

Çiğli Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı ekoloji temalı atölye çalışmaları, Çiğli Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan Semt Merkezi’nde yapılıyor. 9 ile 12 yaş arası çocukların katıldığı atölyelerde, sanat ve beceri eğitimleri ile birlikte, atık malzemelerin ürünlere dönüştürüldüğü atölye çalışması da yer alıyor. Çocuklarla birlikte felsefe okumaları da yapılan atölyede, çocuklarda çevre merkezli bir duyarlılık oluşması ve farkındalığın güçlenmesi için programlar düzenleniyor. Çiğlili çocukların yoğun ilgi gösterdiği aktivitelerde, atıklardan farklı ürünler elde ediliyor. Çiğli Belediyesi’nin başlattığı sorumluluk projesini Keziban Zeren Karaaslan koordine ediyor ve çocukların gelişimine önemli katkılar sunulan projede bir çok aktivite yer alıyor. Felsefe okuması yapan minikler, drama eğitimlerine de katılıyor ve oynadıkları oyunlarla eğleniyor.

KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR

Ekoloji atölyesine katılan ve çocukların katıldığı etkinlikler hakkında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğlili çocukların kendi gelişimlerine katkı sağlayan aktiviteler içinde olduklarını söyledi. Çocuklardan tarafından yapılan ürünleri gördüklerini ve yumurta kartonlarına ekilen tohumların filizlendiğini kaydeden Başkan Gümrükçü, evsel atıkları dönüştüren çocukların felsefe okumalarına ve drama eğitimlerine de katılarak kendilerini geliştirdiklerini dile getirdi. Keziban Zeren Karaaslan da yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Sevginin ve doğanın korunmasının ana tema olduğunu kaydeden Karaaslan, çocuklara çevre bilinci konusunda önemli bilgiler aktarıldığını söyledi.