Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada sokağa çıkma kısıtlaması hakkında konuşmuş ve 1 Mayıs 2020’de başlayan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının 3 Mayıs gecesi 24.00’de sona ereceğini dile getirmişti. Vatandaşlar, 31 ildeki yasak ne zaman kalkacak? 31 ilde sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek, yasak ne zaman bitiyor? Sorularına yanıt aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının kontrol altına alınmasında insanların kalabalık halde bulunduğu alanlarda ara verilmesinin büyük katkısı olduğunu söylemiş ve Türkiye’de bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonu uygulamasını bayram sonuna kadar sürdürmek istediklerini kaydetmişti. İçinde bulunduğumuz hafta sonu 31 ilimizde 3 gün süreyle sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, olumlu tablonun sürmesi durumunda, başta İzmir, İstanbul ve Ankara gibi en kalabalık şehirler olmak üzere ülke genelinde hayatı normale döndürmek için planların hazırladığını dile getirmişti. 31 ildeki yasağın detayları ortaya çıktı.

31 İLDEKİ YASAK NE ZAMAN KALKACAK?

31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı 3 Mayıs 2020 Pazar gecesi saat 24.00’den itibaren kalkacak. 30 büyükşehir ve Zonguldak iline yönelik uygulanan sokağa çıkma yasağında bakkallar ve marketler de kapalı olacak. Dışarıya yemek servisi yapan lokantaların ve tatlıcıların ise hizmetlerini sürdüreceği genelgede yer alıyor. Evlere su servisi yapan işletmeler ve fırınlar da bugün açık. Yarından sonra bakkal ve marketler yeniden açılacak.

31 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

31 ilde sokağa çıkma yasağı bu gece bitecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı genelge geçtiğimiz günlerde 31 ilin valiliklerine gönderilmişti. Genelgede yasağın kapsamı, açık ve kapalı yerlerin durumu ile yasağın sona ereceği saate dair detaylar paylaşıldı.