Konak Belediyesi’nin meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda AK Partili üyeler tarafından, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un, MERBEL Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olması sebebiyle huzur hakkı alıp almadığı soruldu. Soruyu cevaplayan Başkan Batur, görevi olduğunu, huzur hakkını ise almadığını ifade etti.

BATUR: HUZUR HAKKI ALMIYORUM

Konak Belediye Meclisi toplantısında belediyeye ait şirketlerde görev alanlar konuşuldu. Soruları cevaplayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyeye ait 2 şirketin kurulu olduğunu, MERBEL şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirildiğini ancak huzur hakkını almadığını vurguladı. Sadece devletin verdiği maaşı aldığını dile getiren Başkan Batur, şirketin diğer personelinin ise 2.500 TL aldığını ifade etti. Meclis toplantısının bir diğer gündemi, KHK’lı işçilerin durumu oldu. Şartların düzenlenmesine yönelik sözleşme hazırladıklarını söyleyen Başkan Batur, gıda ve ulaşım konusunda yardımlar yaptıklarını, KHK’lılarla ilgili durum netleştiğinde ise Konak Belediyesi olarak daha iyi şartlar sağlayacaklarını dile getirdi.

100 KİŞİLİK TEMİZLİK EKİBİ

İzmir Temizlik Seferberliği hakkında da konuşan Başkan Abdül Batur, temizlik çalışmalarının Kadifekale’de başladığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber koordineli bir kampanya yürüteceklerini söyledi. Her hafta 1 gün olacak şekilde, 100 kişilik ekibin temizlik yaptığını kaydeden Başkan Batur, ekibin yarın Kadriye Mahallesi’nde hazır olacağını, İzmir’in 11 ilçesinde temizlik yapılacağını söyledi. Toplantının bir diğer gündemi olan kardeş şehir konusuna değinen Başkan Batur, Tunceli Ovacık Belediyesi ile kardeş şehir olunmasının neticeye ulaştığını kaydetti. Tarihi Kemeraltı Çarşısı hakkında konuşan Başkan Batur, Kemeraltı’ndaki binaların yenilenme çalışmaları hakkında sayısal bilgiler paylaştı ve Kemeraltı’nın yapılacak düzenlemeler ile ayağa kaldırılacağını vurguladı.