İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’e gelen turistlerin yetersiz olduğunu açıklamış ve uygulamaya koyacakları projelerle İzmir’in turizmini canlandıracaklarını ve şehrin gerçek turizm potansiyeline kavuşacağını dile getirmişti. Özellikle Konak ve çevresi üzerinde turizm atakları yapmak için harekete geçen yetkililer, Agora Antik Kenti’ne kolay ulaşılması için proje tasarladı.

AGORA’YA ANA GİRİŞ BİNASI

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Agora Antik Kenti’nin daha çok ziyaretçi çekmesi ve tanıtımı için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora’nın girişinde ana giriş binası yapacak. Projeyi İzmir Tarih Proje Merkezi hazırladı. Agora’ya girişin kolaylaşacağı projeye göre, yapılacak giriş binasında müze mağazası, bilet gişesi ve emanet holü olacak. Projede turist kafilelerini de unutmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora’ya gelecek otobüsler için park yeri de hazırlıyor. Toplu taşıma araçları ile Agora’ya ulaşımın kolay olduğunu kaydeden yetkililer, yapılacak park yeri ile özel araçları ile ören yerine gelmek isteyenlere de büyük kolaylık sağlanacağını ifade ettiler. Projenin yılsonuna kadar bitmesi öngörülürken, antik kente ziyaret kolaylaşacak ve Agora’nın bilinirliği ve turizm potansiyeli artacak.

TRAFİĞİ ETKİLEMEYECEK

Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Agora Antik Kenti ve Kadifekale rotasında turizm potansiyelinin artması için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Smyrna Agorası’nın girişini daha uygun bir yere taşıyacak. Trafik yoğunluğuna neden olmayacak bir planlamanın yapıldığı ve Agora’nın daha çok turist çekmesi için detaylı bir proje hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Bu projeye göre Anafartalar Caddesi ve devamında bağlantı sağlanacak. Ayrıca İkiçeşmelik Caddesi’ne de bakacak olan giriş binasının Agora’nın tanıtımı için önemli rol üstleneceği kaydedildi. Projede 248 mt2 açık alan ve 130 mt2’ye yakın kapalı alan planlayan yetkililer, engelli bireylerin alana kolay girmesi için de tüm ayrıntıların düşünüldüğünü dile getirdiler. Görsel anlamda zengin bir görüntüye sahip olacak giriş alanı ile Antik Smyrna Agorası’na ulaşım kolaylaşacak.