İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’de 100 gününü değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 100 günün çiçek, böcek, aşk söylemleri ile geçtiğini kaydetti. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan tarafından kurulacak siyasi partiler hakkında da açıklamalarda bulunan İl Başkanı Sürekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının net olduğunu, kurulacak partilerin kendilerini etkilemeyeceğini söyledi. Daha önce de benzer denemelerin olduğunu söyleyen Sürekli, endişelerinin olmadığını, gündemlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için İzmir’deki ilçelerin büyük çoğunluğunu kazanmak olduğunu kaydetti.

İZMİR’DE SU TARTIŞMALARI

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da geçtiğimiz günlerde İzmir’e suyu kendilerinin getirdiği hakkında açıklaması olduğunu, İzmir’de su tartışmalarının yaşandığı 2007 yılında hükümetin harekete geçtiğini ve Devlet Su İşleri tarafından Görde Barajı’nın yapıldığını söyledi. Gördes Barajı’nın 3 yıl içinde bitirildiğini kaydeden Sürekli, İzmir’deki diğer barajlarla birlikte bu barajın da İzmir’in su ihtiyacını karşıladığını ifade etti. İzmirlilerin rahat olmasını, İzmir’de su sıkıntısının olmayacağını söyleyen Sürekli, sorunun AK Parti hükümeti tarafından çözüldüğünü söyledi.

“100 GÜN ÇİÇEK, BÖCEK, AŞKLA GEÇTİ”

Tunç Soyer’in İzmir’deki 100 gününü değerlendiren İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’de koku sorununun devam ettiğini, İzmir ile koku kelimelerinin yan yana gelmesini istemediklerini söyledi. İzmir’in bu algıdan kurtarılması gerektiğini söyleyen Sürekli, Temmuz ayı itibari ile altyapı sorunlarının devam ettiğini, derelerin ıslah edilmediğini, koku kâbusunun sürdüğünü ve trafik sorunun da bitmediğini kaydetti. Yerel seçimlerin ardından 100 günün geçtiğini söyleyen İl Başkanı Sürekli, İzmir halkının kendilerine muhalefet görevi verdiğini, gördükleri yanlışları söyleyeceklerini dile getirdi. Seferihisar’da 10 yılın çiçek, böcek ve aşk söylemleri ile geçtiğini, İzmir’de de Soyer’le 100 günün aynı şekilde bittiğini ifade eden Sürekli, verilen mesajlarla yapılan hizmetlerin bağı olmadığını dile getirdi. Şato restoran tartışmalarına değinen Sürekli, Soyer’in, İzmirlilerin hizmetine sunması gereken yeri kendisine konut tahsis ettiğini söyledi.

SORUNLAR ÇÖZÜLMEYİ BEKLİYOR

İzmir’in kronik sorunlarının çözümü için bir adım atılmadığını kaydeden İl Başkanı Sürekli, altyapıdan kokuya, çöp dağlarından trafik sorununa İzmir’in çözülmeyi bekleyen sorunları olduğunu, proje üretmek yerine şov yapıldığını söyledi. Tunç Soyer’in Seferihisar günlerine değinen Sürekli, Soyer’in Seferihisar’daki turizm alanlarını satışa çıkardığını, 178 kez yurt dışına gittiğini, belediyeyi borçlandırdığını ve çarpık kentleşmeye sebep olduğunu söyledi. Seferihisar’daki kötü yönetimin İzmir’de de devam etmesinden endişe duyduklarını dile getiren Sürekli, Soyer’in ayrıca suya %10 değil %3 indirim yaptığını söyledi. Ulaşımda yapılan indirimin AK Partili Meclis Üyeleri tarafından verildiğini kaydeden Sürekli, İzmir’in çıkarı için adım atmayı sürdüreceklerini ifade etti.