Aliağa Belediyesi’nde 250 personelin işten atıldığı iddiaları üzerine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’dan açıklama geldi. Aliağa Belediyesi’nde tasarruf tedbirlerini uygulamaya aldıklarını ve giderlerin %50 oranında düşürüldüğünü kaydeden Başkan Acar, amaçlarının çalışanların ekmeğiyle oynamak olmadığını, Aliağalıların parasını verimli kullanmak ve Aliağa Belediyesi’ni daha işlevsel hale getirmek istediklerini dile getirdi.

%50 ORANINDA TASARRUFA GİDİLDİ

Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan personeller hakkında açıklama yayınlayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 5 ay önce Aliağalıların teveccühü ve oylarıyla ikinci kez belediye başkanı olduğunu, ülkemizde yaşanan ekonomik problemlerden dolayı tedbir almaları gerektiğini ve bu yüzden tasarruf adımları atıldığını kaydetti. Aliağa Belediyesi’nin tüm giderlerinde %50 oranında tasarruf edilmesi yönünde karar alındığını ve belediye personel sayısında %28 oranında azaltmaya gittiklerini söyleyen Başkan Acar, birçok tasarruf tedbirinin arasında olan personellere yönelik atılan adımın siyasete malzeme yapıldığını ifade etti.

“ALİAĞA’DA YARGISIZ İNFAZ YAPILIYOR”

Aliağa ilçesinde yaşayanların paralarının daha verimli ve doğru alanlarda kullanılması için harekete geçtiklerini kaydeden Başkan Serkan Acar, yaptıkları düzenlemelerde kimsenin ekmeği ile oynamak amacında olmadıklarını, paraların verimli kullanılması ve belediyenin dinamik bir yapıya kavuşması için hareket ettiklerini söyledi. Aliağa için vaat ettikleri projelerin daha hızlı hayata geçmesi için tasarrufa başvurduklarını, süreç devam ederken birçok söylentinin ve yargısız infazın yapıldığını kaydeden Başkan Acar, işten çıkarılan personelin yasal haklarının ödenmeye devam ettiğini ve yollarını ayırmak zorunda kaldıkları personele teşekkür ettiğini dile getirdi.

TÜM BELEDİYELERİN ORTAK SORUNU

Aliağa Belediyesi’ni, borç sorunu bitmiş ve bütçesini projelere ve hizmete ayırmış bir yapıda görmek istediklerini söyleyen Başkan Acar, ülkemizde örnek bir belediye inşa etmek için adım attıklarını kaydetti. Borç yükünün tüm belediyelerin ortak sorunu olduğunu ve hedeflere ulaşmanın önünde ciddi bir engel olarak durduğunu söyleyen Başkan Acar, belediye gelirlerinde yaşanacak düşüşlerin ardından personel maaşlarını ödeyememe durumunun oluşmaması adına doğru bir adım atıldığını söyledi.