İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de çok önem verdiği bisikletle ulaşım faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. İzmir'in Aliağa ilçesinde trafikte araç sürücülerinin bisikletlileri fark etmesi için organizasyon düzenlendi. Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu ve Aliağa Pedalhane Grubunun gerçekleştirdiği organizasyon, Enka Spor Salonu önünde yapıldı. Aliağa Belediyesi, etkinliğe katılan vatandaşlara bisiklet dağıttı. Vatandaşlar, ellerindeki dövizlerle farkındalık yaratmaya çalıştı.

"YOLUN BİR KISMI BİSİKLETLİLERİN"

Organizasyon öncesi açıklamalarda bulunan topluluk, bisiklet kullanımının artmasının insan sağlığı için avantajlı olduğunu ifade ederek yolların belirli kısmının bisikletlilere ait olması gerektiğini savundu. Araç sürücülerinin bisikletlilere yeterince tolerans sağlamadığını ifade eden vatandaşlar, bu organizasyon ile bisikletlerin yollarda daha güvenli yolculuk yapabilme şanslarını artırmak istediklerini dile getirdi. Bu organizasyon ile yaratılan farkındalığın, önümüzdeki dönemde bisikletlilerin kazalarının azaltılmasını sağlayacağı ifade edildi. Bisikletli gruplar, kasklarını takarak daha önce belirlenen rotada bisikletlerini sürdü. Bisikletlerin önünde "Doğayı koru, bisiklet kullan", "Kornaya değil frene bas", "Sağlık için pedalla" yazıları yer aldı.

TUNÇ SOYER BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

31 Mart'ta yapılan yerel seçimler öncesi başkanlığa seçilmesi halinde bisiklet kullanacağını söyleyen Tunç Soyer, seçim sonrası bu kararını hayata geçirmişti. Birçok kez bisikletle İzmir Büyükşehir Belediye binasına giderken görüntülenen Tunç Soyer, makam aracının arkasına da bisiklet taşıma aparatı ekletmişti. Soyer'in vaatleri arasında 500 dönüm büyüklüğünde ve bisiklet kullanan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağı bir alan oluşturulması da bulunuyordu.