İzmir'i bisiklet şehri haline getirmek isteyen ve seçim vaatleri arasında bisiklet kampı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e bir destek de Aliağa'dan geldi. Bisikletle ulaşıma önem veren Aliağa Belediyesi, ilçenin yeni bisiklet yolunu hizmete aldı. Toplamda 500 metrelik bir bölüm daha bisiklet yolu olarak kullanıma açılırken belediye, Türkiye'nin en fazla bisiklet yolu olan ilçesi olmayı hedefliyor. Avrupa Bisiklet Turizm Ağı olan Eurovelo'ya dahil olan İzmir'in en önemli noktalarından biri olan Aliağa'da, bu sayede toplam bisiklet yolu uzunluğu 13 kilometreye çıktı. Bisiklet yolu ile ilçede bulunan antik kentlerin de canlandırılması planlanıyor. 

EUROVELO'YU YABANCILAR DA KULLANIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in en çok önem verdiği projelerden biri olan Eurovelo yolu, Türk bisikletçilerin yanı sıra birçok yabancı bisikletçi tarafından kullanılıyor. Avrupa'dan gelen bisikletçiler, bu rotayı kullanarak güvenli bir şekilde yolculuk yapabiliyor. Bisikletle ilgili düzenlenen etkinliklere sürekli katılım sağlayan Soyer'in belediyeye gitmek için de sık sık bisikletini kullandığı biliniyor.

TRAFİK SORUNU AZALACAK

Başkan Soyer, daha önce yaptığı açıklamada bisiklet kullanımının artmasının şehrin trafik sorununu azaltacağını dile getirmişti. Bisiklet kullanımının sadece ulaşım için değil spor için de önemli olduğunu belirten Soyer, şehri bir bisiklet şehri haline getirmek istediklerini belirtmişti. Öte yandan Başkan Soyer, 500 dönümlük bir bölgede bisiklet kampı kurulacağının, bisikletlilerin burada araç-gereç ve her türlü ihtiyacının karşılanabileceğini belirtmişti.