İzmir Key Müzesi nerede, giriş ücreti nedir, nasıl gidilir? Soruları da yanıt buldu. Türkiye’nin en büyük araba müzesi olan Key Museum, Özgörkey ailesi tarafından kuruldu. Key Müzesi’nde 130 otomobil ve 40 motosikletin yanı sıra araba maskotları, küçük model otomobiller ve 1900’lü yılların başlarından itibaren benzin istasyonlarında kullanılmış olan orijinal ekipmanlar yer alıyor. Key Museum’da ilk üretilen otomobil modellerinden ilk motosiklet modellerine, ünlü otomobil markalarının en nadide araçlarından araba maskotlarına kadar geniş bir yelpazede nadide parçalar bulunuyor.

4 ana salondan oluşan ve İzmir’in Tprbalı ilçesinde bulunan Key Museum’da ilk 2 büyük salon ziyaretçilerin asıl görmesi gereken yer olarak öne çıkıyor. Araba müzesi denilince ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerden olan Key Museum’da küçük sergi alanları da var. Oyuncak arabalar, araç maskotları, eşarplar, benzin istasyonlarından parçalar da bu küçük sergi salonlarında yer alıyor.

İzmir Key Müzesi

ARABA MÜZESİ İZMİR KEY MÜZESİ’NDE NELER VAR?

İzmir Key Müzesi’nin en önemli parçaları klasik otomobillerden oluşuyor. 1886 yılında üretilen ilk otomobilden günümüze kadar üretilen en seçkin otomobiller ve markalar Key Museum’da yer alıyor. 130 otomobil içinde Mercedez Benz, BMW, Cadillac, Porsche, Ford ve Mini markalarının ilk ürettiği modeller de bulunuyor. Key Müzesi’nde ayrıca Batmobile ve Batcycle gibi ünlü ve efsane araçların benzerleri de sergileniyor. İzmir Key Museum’da ayrıca müthiş bir motosiklet koleksiyonu da var. BMW’nin ürettiği ilk motosiklet modellerinden en görkemli motosiklet modellerine, 40 farklı motosiklet koleksiyonun nadide eserleri arasında yer alıyor. Motosikletler için Key Müzesi’nde özel bir bölüm ayrıldı. Müzede bulunan klasik otomobillerin ve motosikletlerin çalışır durumda olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

izmir en iyi kahvaltı yapılacak mekanlar yerler 2021

İZMİR KEY MUSEUM’UN MASKOTLARI VE MODEL ARABALARI

Key Museum’da ayrıca çok kapsamlı bir maskot koleksiyonu da var. Araçların en güzel süsleri olan maskotlar arasında balerinlerden aslanlara, okçulardan jaguara varana kadar geniş yelpazede maskotlar var. İzmir Key Müzesi’nde yer alan maskotların 300 ayrı parçadan oluştuğu biliniyor. Müzenin en keyifli sergi alanlarından birinde ise binlerce parçadan oluşan model otomobiller yer alıyor.

İzmir Key Müzesi

ARABA MÜZESİ’NDE BENZİN İSTASYONU

İzmir Key Müzesi’nin en renkli sergi alanlarından birinde ise benzin istasyonu ve pompa koleksiyonu yer alıyor. 1900’lü yılların başından başlayıp günümüze kadar farklı şekillerde kurulan benzin istasyonlarının en klasik ve renkli hali, pompa istasyonları ile birlikte Key Museum’da sergileniyor.

İzmir Key Müzesi

İZMİR KEY MÜZESİ ÇALIŞMA SAATLERİ

İzmir Key Müzesi Pazartesi ve Salı günleri hariç haftanın diğer tüm günleri ziyaret edilebiliyor. Ziyaret saatleri saat 10.00 ile 17.00 arası olarak duyuruldu. Dini bayramların birinci günü ve yılbaşı tatillerinde de Key Museum kapalı oluyor. Kalan tüm zamanlar için ziyaretçilerini bekliyor.

İzmir Key Müzesi

İZMİR KEY MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ NEDİR?

İzmir Key Müzesi’nin giriş ücreti tam bilet için 30 TL, öğrenci ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ise 15 TL’dir. Engelliler ve 6 yaş altı çocuklar için ise Key Museum’un ücretsiz olduğu biliniyor. İzmir Torbalı Key Müzesi’ne 10 kişi ve üzeri gidildiğinde de indirim uygulanıyor ve 30 TL bilet fiyatı 20 TL’ye düşüyor. Key Müzesi’nde Müzekart ile geçmiyor.

İzmir Key Müzesi

İZMİR KEY MÜZESİ NEREDE NASIL GİDİLİR?

İzmir Key Müzesi’nin tam adresi Çapak Mahallesi, Özgörkey Caddesi, No: 5 Torbalı / İzmir’dir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 30 km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanından özel araçla gidilirse 20.25 dakika kadar sürüyor. Toplu taşıma için ise İZBAN Tercih edilebilir. İZBAN ile Torbalı İstasyonu’na gelinip oradan taksi vb. ulaşım araçları ile Key Museum’a gidilebilir. Ya da İZBAN ile Tepeköy İstasyonu’na gidilip oradan Çapak dolmuşlarına binilebilir. Bu dolmuşlar müzenin önünden geçiyor.

İzmir Key Müzesi

izmir'de gezilecek doğal yerler doğa harikası yerler köyler