Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile AVM'lerin belirli tedbirler uygulanarak açılacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı, açılacak olan AVM'lerin hangi kurallara uyması, vatandaşların da nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili AVM'lere listeler gönderdi. (AVM'lere giriş kuralları için tıklayın)

Yarın açılacak olan AVM'lerin ne zaman, saat kaçta açılacağı, çalışma saatleri ve hangi AVM'lerin açık olacağı da araştırılmaya devam ediyor. İzmir'de açılacak AVM'lerle ilgili detaylar, haberimizde...

AVM'LER NE ZAMAN AÇILACAK İZMİR

İzmir'de bulunan AVM'ler, 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü itibarıyla açılacak. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden yapılan açıklamaya göre; alışveriş merkezleri saat 10.00 - 22.00 saatleri arasında açık olacak. AVM'ler içinde bulunan parekandecilerin ise saat 11.00 ile 19.00 saatleri arasında çalışmalarına izin verilecek.

HANGİ AVM'LER AÇIK OLACAK

Sağlık Bakanlığının kurallarına uyan tüm AVM'ler, İzmir'de faaliyet gösterebilecek. Kurallara aykırı bir durum tespit edildiği takdirde ceza yazılabilecek. Bu nedenle İzmir'de tüm AVM'lerin yarın itibarıyla (11 Mayıs 2020 Pazartesi) açılması ve hizmet vermesi bekleniyor.

İZMİR AVM ÇALIŞMA SAATLERİ

İzmir'de bulunan AVM'ler, son anda bir değişiklik olmazsa saat 10.00'da açılacak ve saat 22.00'de kapacak.