Kanal D ekranlarının yeni dizisi Azize’de rol alan Duygu Sarışın, son günlerin merak edilen isimleri arasında yer alıyor. Azize dizisi Asya Gündoğan kimdir? Gerçek adı ne? Duygu Sarışın kimdir? Nereli? Boyu kaç? Sorularını soran izleyiciler, oyuncu Duygu Sarışın ve canlandırdığı karaktere dair tüm ayrıntıları merak ediyor. Başrollerinde Hande Erçel ve Buğra Gülsoy’un olduğu, aşk ve intikam hikayesinin anlatılacağı Azize dizisinde ayrıca Mustafa Yıldıran, Mustafa Avkıran, Selen Öztürk, Tugay Mercan ve Başak Daşman ile Çetin Sarıkartal da rol alıyor.

AZİZE DİZİSİ ASYA GÜNDOĞAN KİMDİR? GERÇEK ADI NE?

Azize dizisinde Asya Gündoğan karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı Duygu Sarışın’dır. Mafya aileleri arasında kendi ailesine liderlik yapan Asya Gündoğan, Kartal Alpan (Buğra Gülsoy) ile iyi anlaşıyor. Asya Gündoğan, Azize – Kartal aşkını engelleyecek bir rolde oynuyor.

Damla Sönmez

DUYGU SARIŞIN KİMDİR? NERELİ?

1987 doğumlu Duygu Sarışın İzmirlidir. İzmir Özel Türk Koleji’nde eğitimini tamamlayan, ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde oyunculuk bölümü okuyan Duygu Sarışın, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde de dersler aldı ve İzmir ile İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda reji asistanlığı ve oyunculuk yaptı. 2011’de İzmir’de çekilen Cennetin Sırları dizisi ile televizyon ekranlarında yerini alan Duygu Sarışın, İnadına Yaşamak, Güneşi Beklerken, Kaçak Gelinler ve Rengarenk dizilerinde ve Darbe, Lal, Ne Biliyim ve Ertuğrul 1890 sinema filmlerinde oynadı. İçerde dizisinde Sema karakterini canlandıran, Ufak Tefek Cinayetler dizisinde Burcu karakterine hayat veren Duygu Sarışın, Azize dizisinde Asya karakterine hayat veriyor.

Hadise