İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile şehrin kuzeyinin ekonomik ve kültürel gelişimi için Avrupa Birliği’nden destek alınmış, İzmir’in Bergama, Kınık ve Dikili ilçelerini içine alan Bakırçay Havzası’nda kalkınma hamlesi başlamıştı. Kırsal kalkınma temelinde proje üreten Büyükşehir Belediyesi, turizm ve doğa merkezli çalışmalar için Bergama Kozak Yaylası’nda koordinasyon merkezi açtı.

BAKIRÇAY HAVZASI KALKINACAK

Bakırçay Havzası’nda yapılacak tarım üretiminin ve turizm potansiyelinin büyümesi için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, RURITAGE İzmir Proje Koordinasyon Merkezi’ni Bergama’da açtı. Açılış törenine Büyükşehir Belediyesi’nden ve ilçe belediyelerinden çok sayıda yetkili katıldı. Törende yöresel kıyafetler ve el emeği ürünler sergilendi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, geçmişten güç alırken, geleceği kurmaya da devam edeceklerini dile getirdi ve bölge insanının daha iyi şartlarda hayatını sürdürmesi için tüm güçleri ile yeni projeler üreteceklerini kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tarım politikalarından söz eden Özuslu, Bakırçay Havzası’nda bu anlamda yeni bir hikâyenin başladığını ifade etti. Törende konuşan bir diğer isim Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu oldu. Başkan Koştu, Bakırçay Havzası’nın ve Kozak Yaylası’nın önemine değinerek, açılan koordinasyon merkezinin, bölge insanının ekonomik kalkınması için önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

BÖLGE KÜLTÜRÜ TANITILACAK

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ise turizm vurgusu yaptı. Rektör Baran, bölgenin tarihi değerinden söz etti ve projenin bölge kültürünü dünyaya tanıtacağını dile getirdi. İzmir Proje Koordinasyon Merkezi’nde eğitimlerin yapılacağı, üretim ve turizm alanlarında yapılacak faaliyetler için de merkez olacağı kaydedildi. Proje kapsamında Bakırçay Havzası’ndaki önemli yerlerin tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi sağlanacak ve bölgenin ekonomik yönden gelişmesi için tarım festivalleri tertip edilecek. Bölgede üretilen el emeği ürünlerin de yine yapılacak festivaller ve etkinlikler ile tanıtılması sağlanacak.