Barış Selçuk 1994 yılında mesleğini icra ederken yaşamını yitirmişti. Gazeteci Selçuk’un anısına her yıl yarışma düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20. Kez düzenlenen yarışma için başvuruları almaya başladı. Yarışmaya katılmak isteyenler 15 Ağustos Perşembe’ye kadar haber içeriklerini Büyükşehir Belediyesi’ne gönderebilecekler.

HABERLER YARIŞACAK

Dört dalda ödül verilecek yarışmada, ulusal ve yerel haberler ayrı kategorilerde değerlendirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler 5 Ağustos 2018 – 4 Ağustos 2019 tarihleri arasında yayınlanmış haberleri ile başvurabilecek ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan yarışma şartnamesine göre, kişisel başvuruların esas alınacağı ve yarışmada yer almak isteyenlerin en çok 2 kategoriye 1 içerikle başvurabileceği bildirildi. Aynı zamanda haberin kime ait olduğunu da teyit etmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu içeriğin başvuruyu yapan kişiye ait olduğunu gösterir bir onayın da, ilgili kurumun yetkilisi tarafından imzalanmasını istiyor. Yarışmaya başvurulacak içerik televizyon ekranlarından yayınlanmışsa, bu içeriğin yer aldığı DVD, içerik metni gibi yayınla ilgili tüm ayrıntıların kendilerine iletilmesini isteyen belediye yetkilileri, başvuru yapacak adayların sadece kendi ürettikleri haber ve içeriklerle başvuru yapmasını istiyor.

TÜM BİLGİLER İSTENİYOR

Bir diğer yarışma kategorisi olan ajans haberleri hakkında da bilgi paylaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarışmaya başvuracak kişilerin ajans yetkililerinden onaylı belgeyle başvuru yapabileceklerini, içerikle ilgili tüm bilgilerin de yine başvuru esnasında bildirilmesini şart koşuyor. Belediyenin Basın Müdürlüğü ile irtibat kurularak ayrıntılı bilgi alınabileceğini kaydeden yetkililer, dijital medyanın, ajans içeriklerinin ve TV haberlerinin ayrı kategorilerde dâhil olacağı yarışmaya, daha önce ödül kazanmış içeriklerin katılamayacağını da bildiriyor.