İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gültepe’nin imar planlarını hazırlayan ve Gültepe’nin kentsel dönüşümünün yanı sıra sosyal dönüşümü için de harekete geçen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri ile yapımı devam eden Gültepe Spor Kompleksini gezdi. Teknik ekibe çalışmaların hızlanması talimatı veren ve burada yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün temelinin sosyal altyapının desteklenmesi ile mümkün olduğu kaydeden Başkan Batur, Gültepe imar planlarını göreve geldikleri ilk 6 ay içinde tamamladıklarını hatırlattı. Gültepe’nin değerini arttıracak 2 merkezin yapımına da hız verdiklerini dile getiren Başkan Batur, bu projelerin öncelikli projeler arasında yer aldığını kaydetti. Bölgenin ihtiyacı olan ve aynı zamanda İzmir’e de kazanım sağlayacak tesislerin yapımı ile kentsel dönüşümü başlattıklarını söyleyen Başkan Batur, Pandemi sürecinin ardından tam kapasite ile çalışılmaya devam edileceğini ifade etti.

PANDEMİ SÜRECİ TAKİP EDİLİYOR

Gültepe’deki tesislerin bölge halkına tam kapasitede hizmet verebilmesi için pandemi sürecini yakından takip ettiklerini kaydeden Başkan Abdül Batur, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri’nin tamamlandığını ve pazaryerinin Şubat ayında hizmet vermeye başladığını söyledi. Tesisin tamanının faaliyete geçmesi için pandemi sürecine göre hareket ettiklerini, Gültepe Spor Kompleksi’nin ise yapımının sürdüğünü kaydeden Başkan Batur, her iki merkezin de en kısa zamanda bölge halkıyla buluşturulması için çalıştıklarını dile getirdi.

TOROS SOSYAL TESİSİ’NDE NELER VAR?

Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri’nde 137 tezgahlı kapalı pazaryeri, 184 kişilik nikah salonu, 400 kişilik düğün salonu, aşçılık ve pastacılık kurslarının düzenlenebileceği alanlar, kreş ve aletli spor salonu hizmete açılacak. Gültepe Spor Kompleksi’nde ise basketbol, voleybol, hentbol gibi salon sporlarının yapılabileceği kompleks bir spor salonu ile mini futbol sahası olacak. Kapalı salonlarda fitness, aerobik, dans ve yoga gibi bireysel ve grup sporları da yapılacak.