Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’da 100 gününü tamamladı. Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikâh Evi’nde gazetecilerle bir araya gelen Başkan Tugay, 100 günde Karşıyaka’da neler yapıldığını anlattı ve hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

43 MİLYON BORÇ ÖDENDİ

Karşıyaka’nın seçim tarihinde en çok oyu kendisinin alarak göreve başladığını hatırlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’yı daha iyi bir duruma getirmek için çalışacaklarını dile getirdi. Karşıyaka Belediyesi’nin malı yapısının düzeltilmesi için harekete geçtiklerini, ödeme-borç dengesinin yetersiz olduğunu ve gelir-gider dengesizliğinden dolayı problemlerin yaşandığını söyleyen Başkan Tugay, tasarruf tedbirlerini devreye sokarak ve faaliyetleri aksatmadan 43 milyon TL borç ödediklerini kaydetti. En önemli atılımın borcun bir bölümünün ödenmesi olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, Karşıyaka Belediyesi’nde nitelikli bir ekip kurduklarını, Karşıyaka’nın 5 yıllık yol haritasını hazırladıklarını ve katılımcı demokrasi anlayışıyla ve Karşıyakalıların görüşlerini alarak adımlar atacaklarını kaydetti.

KARŞIYAKA STADI BEKLİYOR

Karşıyaka Çarşı’nın durumu hakkında çok şikâyet aldıklarını, Çarşı’da dönüşümü başlatacaklarını söyleyen Başkan Tugay, Karşıyaka’da kentsel dönüşüm için de adım atacaklarını söyledi. Eğitim vurgusu yapan ve öğrencilere verdikleri burs desteğinden örnekler veren Başkan Tugay, Karşıyaka’da yeni anaokulları açacaklarını, KARGEM’in kapasitesinin artacağını, Karşıyaka Çocuk Belediyesi’ni kuracaklarını ve engelliler için yeni projelerin hayata geçeceğini ifade etti. Karşıyaka Stadı’nın yapımı meselesine de değinen Başkan Tugay, konunun bakanlık ve TOKİ’de beklediğini, üzerlerine düşen düzenlemeleri yaptıklarını ve Karşıyaka Spor Kulübü ile birlikte gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na seslenen Başkan Tugay, Karşıyaka Stadı projesinin yapılmamasına karar verildiyse söz konusu arazinin kendilerine geri verilmesini, bu konudaki adımı kendilerinin atacağını vurguladı.