İzmir Karşıyaka’da bulunan Yamanlar Gençlik Merkezi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları tarafından siyasi eğitim kampı düzenlendi. Milletvekili ve belediye başkanlarının kampa katılarak gençlerle tecrübelerini paylaştığı etkinliğe katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, siyasetin sokakta yapılması gerektiğini dile getirdi.

GENÇLER İÇİN SİYASİ KAMP

Karşıyaka Yamanlar Gençlik Eğitim Merkezi’nde, CHP tarafından organize edilen ve gençlere yönelik yapılan siyasi eğitim kampı düzenlendi. “Deneyim Konuşuyor” programına katılan CHP’liler, gençlerin sorularını cevapladı. Programda konuşan isimlerden biri de Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay oldu. Cumhuriyet Halk Partisi için çalışan gençleri gördüğünde heyecan yaşadığını ve geleceğe yönelik ümidinin arttığını kaydeden Başkan Tugay, CHP’de siyaset yapmaya başladığı günden bu güne, gençler için daha çok program hazırlanması için elinden geleni yaptığını ifade etti.

VİZYONA İHTİYAÇ VAR

Siyaset kavramına da değinen Başkan Tugay, gençlerin siyasi hedeflerine ulaşabilmesi için vizyona ihtiyacı olduğunu, vizyon kavramı üzerine daha fazla düşünmeleri gerektiğini söyledi. Yaşamın her geçen gün daha da hızlı yaşandığını, yaşamın hızına yetişebilmek için geleceğin daha açık görülmesi gerektiğini ve bunun vizyonla mümkün olduğunu kaydeden Başkan Tugay, insanın temel haklarının doğru algılanması ve siyaset kurgusunun doğru yapılması gerektiğini dile getirdi.

SİYASET SOKAKTA YAPILMALI

Gençlere önemli tavsiyeler veren ve siyasetin sokakta yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Cemil Tugay, siyaset yapabilmek için halkla temas edilmesinin, sokağın sorunlarının ve gerçekliğinin hissedilmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi saflarında seçimlerde görevler aldığını ve sokakta birlikte çalıştığı insanlardan önemli deneyimler kazandığını söyleyen Başkan Tugay, gençlerin de bu süreçlerden geçmesini ve verilen tüm görevleri almasını tavsiye ettiğini dile getirdi.