İzmir’in Çeşme ilçesinde bayram dolayısıyla tüm köyleri gezen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Çeşmeliler olarak büyük bir aile olduklarını kaydeden Başkan Oran, vatandaşların Kurban Bayramı’nı tek tek tokalaşarak kutladı ve Çeşme’nin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

OVACIK’TA FESTİVAL ZAMANI

Çeşme’nin tüm köylerine giderek vatandaşlarla bayramlaşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, erken saatlerde kalkarak gevrek satan, Çeşme sahilinde kahvaltı yapan, bahçede yetiştirdiği ürünleri satarak geçinmeye çalışan, balık tutan, balıkçıda sıra bekleyen, alnının teriyle çalışan herkesin ve Çeşmelilerin bayramını kutladığını söyledi. Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’nin 24 Ağustos Cumartesi ve 25 Ağustos Pazar günü Ovacık’ta yapılacağını söyleyen Başkan Oran, Sakız Koyunu’nu yaşatmak için festivalin tertiplendiğini, kavundan sakız ağacına, beyaz soğandan lavantaya, geniş yelpazede üretimi yapılan ürünlerin gelişimi için şenliğe herkesin davetli olduğunu dile getirdi. Germiyanköy ve Ildırı’da yaşlı ziyaretlerinde de bulunan Başkan Oran, Ildırı hakkında düşündükleri projeleri de bölge halkıyla paylaştı.

ÇEŞME’DE TURİZM ATAĞI BAŞLIYOR

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, geniş katılımla Çeşme Belediyesi’nde yapılan bayramlaşma töreninde de konuşarak Çeşme’de uygulamaya koyacakları projeler hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Makam odasının dağınık olduğunu, çünkü sürekli projeler üzerinde inceleme yaptıklarını kaydeden Başkan Oran, Ertyhrai Antik Kenti’ni ayağa kaldıracaklarını, denizinden sıcak su çıkan Yıldız Burnu için harekete geçeceklerini ve bu 2 yeri turizme kazandıracaklarını dile getirdi. Musalla Mahallesi’nde bulunan eski çağların şarap fabrikası için de çalışmaların başlayacağını kaydeden Başkan Oran, Çeşme’de ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda kreş açacaklarını ve plajları da halka açmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.