İzmir’in Bayraklı ilçesinde öğrencilerin eğitimi için kurulan Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BAYSEM) ücretsiz eğitim gören öğrenciler, üniversite tercih başvurularının ardından Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret ederek, eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Sandal’a teşekkür etti.

124 GENÇ ÜNİVERSİTE YOLCUSU

Bayraklı’nın gururu gençler üniversite tercihlerini yaptı. Başvurularını BAYSEM’de yapan gençler, sonuçların açıklanması ile büyük mutluluk yaşadı. Başvuru yapan Bayraklılı 134 gençten 126’sı istedikleri üniversitelerde ve bölümlerde eğitim görecekler. 76 genç 4 yıllık fakültelerde ve 50 genç 2 yıllık MYO’da eğitimlerine başlayacak. BAYSEM’de eğitim veren öğretmenler ve eğitim gören öğrenciler Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret ederek teşekkür etti. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Başkan Sandal, öğrencilerin henüz eğitim hayatının başında olduklarını, kendilerini hangi ölçüde geliştirirlerse o ölçüde başarı elde edebileceklerini ve ülkenin geleceği adına iyi işler yapabileceklerini dile getirdi.

GENÇLERE ÖNEMLİ MESAJLAR

BAYSEM’li gençlerin kendilerini geliştirip ülkenin geleceğine yön vermesiyle mutlu olacağını kaydeden Başkan Serdar Sandal, bunun için okulda verilen eğitimin yeterli olmadığını, gençlerin bulabildiği her şeyi okuması gerektiğini söyledi. Sadece edebi eserlerin değil, ulaşılabilen tüm kaynakların okunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sandal, bilgi sahibi olunması gerektiğini, gençlerin kendi kişiliklerini ancak bu yolla yaratabileceğini ifade etti. BAYSEM’li gençlere nasihatlerini sürdüren Başkan Sandal, gençlerin din, dil, ırk, siyasi tercih gibi kavramlara takılmadan yaşaması gerektiğini, bilgiye daha hızlı ulaşan gençlerin, geçmişin izlerine aldırış etmeden kendisini yetiştirmesini istedi. Gençlere, edindikleri bilgileri başkalarına da aktarması tavsiyesinde bulunan Sandal, kendilerinin de her türlü eleştiriye açık olduğunu, gördükleri her eksiği ve akıllarında olan her projeyi iletmeleri ricasında bulunarak, gençlerin bundan sonraki eğitim süreçlerinde de yanlarında olduğunu dile getirdi.