İzmir’in Bergama ilçesinde TOKİ Konutları inşaatı projesi başlıyor. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Bergamalılara vaatte bulunmuş ve en kısa zamanda Bergama’da TOKİ’nin başlaması için çalışacaklarını söylemişti. Vatandaşlar, Bergama TOKİ evleri projesi nerede, nereye yapılacak? Bergama TOKİ ne zaman başlayacak? Sorularının yanıtını ararken bu sorular cevap buldu. Bergama’da uygulanacak projeler için Ankara’da gece gündüz mesai harcayan Başkan Koştu çabalarının meyvelerini toplamaya başladı. İzmir Bergama’da TOKİ konutları inşaatı başlayacak. İnşaat şantiyesinin kurulmasına ise başlandı. Başkan Hakan Koştu, konutların yer alacağı alanda inceleme yaptı. Başkan Koştu, Bergama’ya yakışır projeler üretmek ve hayata geçirmek için durmadan çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

BERGAMA TOKİ EVLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İzmir Bergama TOKİ evleri projesi inşaatının kurulumu başladı. Hafriyat çalışmaları 10 ay sürecek, inşaat çalışmalarının ise 8 ay süreceği bilgisi paylaşıldı. Toplamda 18 ayda tamamlanması öngörülen Bergama TOKİ konutlarında 1380 kişilik nüfusun barınacağı kaydedildi.

BERGAMA TOKİ EVLERİ PROJESİ NEREDE, NEREYE YAPILACAK?

İzmir Bergama TOKİ konutları Bergama Zafer Mahallesi’ne yapılacak. Bergama’nın gelişim yönü içinde bulunan Zafer Mahallesi’nde yapılacak TOKİ konutlarının 58 bin 143 metrekare arsa üzerinde yükseleceği biliniyor. 41,4 milyon TL’ye mal olacak projede tüm yapılan son teknolojiler ile yapılacak.

izmir deprem riski fay hattı haritası