İzmir Ödemiş’e bağlı Birgi Mahallesi’nden yangın haberi geldi. Tarihi ve turistik mahallede yer alan bir kafeterya tüpün patlaması ile yanmaya başladı. Kafeteryayı işleten Uğur Dikicioğlu yaralandı ve çevredekiler tarafından yangın alanından uzaklaştırıldı. Bina küle dönerken, yangının diğer binalara sıçrama tehlikesi olduğundan bölgedeki vatandaşlar korkuyla bekledi.

YANGINDA İŞLETMECİ YARALANDI

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Ödemiş Birgi Mahallesi Papaz Deresi bölgesinde hizmet veren bir kafeteryanın mutfağında tüp patladı. Patlama sonucu yangın çıktı ve diğer tüplerin de patlaması ile işletmeci Uğur Dikicioğlu yaralandı. Yangın başladığı anda mekân çalışanlarının ve turistlerin tahliye edildiği ve bölgede bulunan vatandaşların yangına ilk müdahaleyi yaptığı bilgisi paylaşıldı. Turistik bölgede yangın musluklarının bulunduğu ancak anahtar bulunamadığından kullanılamadığı bildirildi. Yangının başlamasının hemen ardından vatandaşların yetkililere haber vermesi üzerine Ödemiş Belediyesi’nden tanker geldi ve hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de olay yerine intikal etti. İtfaiye araçlarının kafeteryanın bulunduğu sokağa dar oluşundan dolayı giremediği ve meydandan hortumları uzatarak müdahale etmeye çalıştığı gözlendi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Kafeteryanın çevresinde evlerin olduğunu ve bitişik nizamda olan evlerden dolayı yangının sıçrama tehlikesinin bulunduğunu söyleyen vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Birgi’nin turistik mekânlarından biri olan Sandıkoğlu Konağı’na yakın bir yerde çıkan yangını, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de yakından izledi. İtfaiye ekiplerinin söndürmek için yoğun çaba sarf ettiği yangın bir süre sonra kontrol altına alındı ancak tarihi binanın küle döndüğü anlaşıldı. Çevrede bulunan bazı evlerin de hasar gördüğü yangında, yaralı Dikicioğlu’nun hastaneye kaldırıldığı bilgisi paylaşıldı. Kafeteryada başlayan yangının ormanlık bölgeye sıçramaması için tedbir alan ekiplerin teyakkuz halinde olduğu, olay sonrası ise yetkililerin inceleme başlattığı dile getirildi.