İzmir’de, böbreğinde taş olduğu şikâyetiyle gittiği hastanede akciğer kanseri olduğunu öğrenen 79 yaşındaki Kamile Bozan, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. Bozan, başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına yeniden kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Volkan Karaçam, operasyonda sadece 4 santimetrelik kesi yaptıklarını ve ameliyatın başarılı geçtiğini, Kamile Bozan’ın 3. günde taburcu olduğunu dile getirdi.

AKCİĞERİNDE KİTLE TESPİT EDİLDİ

79 yaşında olan Narlıdereli Kamile Bozan, böbrek taşı kırma operasyonu için özel İzmir’de özel bir hastaneye başvurdu. Operasyon öncesi yapılan kontrollerde akciğerinde kitle tespit edilen Bozan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne geldi. Kitleden parça alınması için operasyon yapıldı ve yapılan testlerde kitlenin 2 santimetrelik bir tümör olduğu saptandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden Doç. Dr. Volkan Karaçam, video destekli göğüs cerrahisi ameliyatı ile kitleden parça aldıklarını, gelen test sonuçlarına göre de sol alt lobu alma kararı verdiklerini kaydetti. Yaptıkları operasyonda, daha önce parça almak için kullandıkları 4 santimetrelik kesiden tek port kullanarak gerçekleştirdiklerini kaydeden Karaçam, operasyonun 1 saat sürdüğünü, Kamile Bozan’ın yaşam konforunu bozmadan sağlığına kavuşturduklarını dile getirdi.

LAPAROSKOPİ YÖNTEMİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat edilen Kamile Bozan, 3. günde taburcu edildi. Bozan’ın sağlığının iyi olduğunu kaydeden Doç. Dr. Volkan Karaçam, ameliyatı laparoskopi adı verilen bir yöntemle yaptıklarını, bu yöntemin açık ameliyatlara oranla hastaya daha az hasar verdiğini söyledi. Açık ameliyatlarda 15-20 santimlik kesi açıldığını ve kaburgaların tamamen ayrıldığını, bu sebeple hastaların çok ağrılı ve uzun bir iyileşme süreci geçirdiğini söyleyen Karaçam, laparoskopi yönteminde ise 5 santimden küçük kesiklerle operasyonun yapıldığını kaydetti. Kamile Bozan’ı bu sayede 3 günde taburcu ettiklerini söyleyen Karaçam, Bozan’ın 10 gün içerisinde normal hayatına döneceğini dile getirdi.