İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Belkahve bölgesinde bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir’i seyrettiği Ata Anı Evi’nin yurt dışından ziyaretçileri vardı. Kuzey Makedonya Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Halil Abdullah, Belkahve Ata Anı Evi’nde gezerken duygusal anlar yaşadığını kaydetti. Abdullah’a Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya eşlik ederken, ADD Başkanı Abdullah, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ve beraberindekileri Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yapacağı etkinlikler için Kuzey Makedonya’ya beklediklerini ifade etti.

DÖNEM EŞYALARI SERGİLENİYOR

Bornova Belkahve’de bulunan Ata Anı Evi, Kurtuluş Savaşı ruhunu en iyi yansıtan mekânlardan biri olarak biliniyor. Dönem eşyalarının yer aldığı ve Bornova Belediyesi tarafından açılan Ata Anı Evi’ni ziyaret eden Kuzey Makedonya Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Halil Abdullah’a, ADD Bornova Şubesi Başkanı Doğan Aygen ve ADD temsilcileri de eşlik etti. Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya’nın ev sahipliği yaptığı gezide ADD heyetine, Ata Anı Evi’nin fotoğrafı ve belediye flaması armağan edildi. Başkan Yardımcısı Kahya, Kuzey Makedonya’dan gelen misafirleri Ata Anı Evi’nde ağırladıkları için büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

ABDULLAH’TAN MAKEDONYA DAVETİ

Başkan Yardımcısı Kahya’ya teşekkür eden ve Ata Evi’ni gördüklerinden dolayı heyecanlandıklarını kaydeden Halil Abdullah, Kuzey Makedonya’da yapılacak ADD’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ve belediye yetkililerini beklediklerini, kendilerini ağırlamaktan çok memnun olacaklarını kaydetti. Belkahve’de bulunan Ata Anı Evi, Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan eşyalarla dolu. İzmir’e giren Türk askerinin elindeki Türk Bayrağı ve askerlere ait dürbün, kalpak, kılıç, süngü, tüfek ve mermi, harita çantası gibi birçok savaş eşyası Ata Anı Evi’nde sergileniyor. Milli Mücadele’ye dair bir çok eserin, fotoğrafların, madalyaların ve dönem eşyalarının da yer aldığı Ata Anı Evi, “Nutuk”un ilk baskısı da bulunuyor.