Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova'da görev yapan 45 mahalle muhtarıyla görüştü. Başkan İduğ, Bornova Nikah ve Meclis Salonunda yapılan toplantıda muhtarların sıkıntıların tek tek dinledi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan İduğ, muhtarlarla birlikte çalışmak istediklerini ifade ederek toplantıları periyodik bir biçimde düzenleyeceklerini, 3 ayda bir görüşeceklerini dile getirdi. Mahallelerde yaşanan sıkıntıların bir an önce çözülmesi için harekete geçeceklerini söyleyen İduğ, kısa süre içinde ekibiyle beraber mahalleleri gezerek sorunları tespit edeceklerini ifade etti.

ÖNÜMÜZDEKİ SENE DOĞALGAZ PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK

Toplantıya katılan muhtarların büyük çoğunlunun dile getirdiği sorunlardan biri doğal gaz konusunda olurken Başkan İduğ, bu problemin de çözülmesi için çalışma yapacaklarını söyledi. Bu yılın sonuna dek 6 bölgeye daha doğalgaz hizmetinin getirileceğinin altını çizen İduğ, önümüzdeki yılın sonunda Bornova'nın tümünde doğal gaz kullanımının yaygınlaşacağını ifade etti. Muhtarların sorunları belediyeye daha hızlı bir biçimde iletmesi için mahalle temsilcileri oluşumunu kurduklarını söyleyen İduğ, sorunların eskiye nazaran daha hızlı biçimde çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

TUNÇ SOYER DE MUHTARLARLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, 2 gün önce Konak'ın Gültepe semtinde muhtarlarla görüşmüştü. 25 muhtarı tek tek dinleyen Soyer, Gültepe'nin layık olduğu hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti. Öte yandan Tunç Soyer, muhtarların toplu ulaşımdan ücretsiz şekilde faydalanabilmesi için hazırlayacakları önergeyi İzmir Belediye Meclisine getireceklerini söylemişti.