İzmir’in Bornova ilçesinde yapılan Bornova Belediyesi Meclis Toplantısı anlamlı bir sergi ile açılış yaptı. Öykü Daryürek’ün resimlerinin yer aldığı “Körlük” adlı sergiyi gezen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, genç ressamı tebrik etti. Daha sonra meclis toplantısını başlatan Başkan İduğ, Bornova’da yapacakları tasarruflarla ilgili planı anlattı.

ARAÇLARIN KİRASI 70 MİLYON

Bornova Belediyesi’nde her ay yapılan meclis toplantısı anlamlı bir sergiyle açıldı. Ressam Öykü Daryürek’in “Körlük” adını verdiği ve Srebrenica Katliamı’nı anlatan sergiyi Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ açtı. Ressam Daryürek’i tebrik eden Başkan İduğ, meclis toplantısında tasarruf tedbirleri hakkında konuştu. Bornova Belediyesi’nin kiraladığı araçların, satın alma modelinden daha masraflı olduğunu söyleyen Başkan İduğ, 68 aracın kiralık olduğunu, 3 yıllık kiranın ise 70 milyon lirayı bulduğunu dile getirdi. Bu rakamların daha da artacağını vurgulayan ve araçların satın alınması ile ilgili inceleme yaptıklarını söyleyen Başkan İduğ, araçların DMO’dan alındığı takdirde masrafın 35 milyon olacağını ifade etti. Mevcut durumda 2 kat fazla para ödeyeceklerini, satın alma durumunda ise araçların belediyeye ait olacağını kaydeden Başkan İduğ, bu tasarruf tedbirini uygulayacaklarını dile getirdi.

PROJELER BİR SÜRE BEKLEYECEK

Belediyenin borçlanması ve araçlar için kredi kullanılması hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa İduğ, kredi faiz oranlarının gerilediğini, hesap yapıldığında ise rakamın 48 milyon olarak belirlendiğini ifade etti. Yılda 24 milyon lira kadar araçlar için fatura ödediklerini kaydeden Başkan İduğ, kredi seçeneğinin doğru bir seçenek olduğuna dair tereddütleri olduğunu ifade etti. 2019 yılının sonuna kadar sıkıntı yaşanmayacağını söyleyen Başkan İduğ, Bornova Belediyesi’nin yeni hizmet birimini yapmayacaklarını, bütçeden bu iş için ayrılan paranın kasada kalacağını, diğer bazı faaliyetlerin de yıl içerisinde yapılamayacağını kaydetti.