İzmir Bornova Kaymakamı Fatih Genel, sıradanlıktan uzak, spor ve sanatla iç içe bir hayat sürüyor. İnsanların algısında yer eden Kaymakamlık kimliğinin ötesinde zevkleri ve uğraşları olan Kaymakam Fatih Genel, at binmekten, atın üstündeyken ok atmaktan, demir dövmekten ve el sanatları ile uğraşmaktan keyif alıyor. Okçu yüzüğü de yapan Kaymakam Genel, İzmir’de farklı profili ve sıra dışılığı ile biliniyor.

KAYMAKAM, AT ÜSTÜNDE OK ATIYOR

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, çocukluğundan bu yana ata bindiğini ve uzun yıllardır ok atmada usta olduğunu söylüyor. Atın üstündeyken de ok atan Kaymakam Genel, aynı zamanda, okçuların kullandığı zihgir (okçu yüzüğü) ustası. Mesai saatleri dışında İzmir’de bulunan atölyesinde vakit geçiren Genel, atölyenin bahçesinde demir dövüyor, bıçak yapıyor. Kaymakam Fatih Genel’in diğer bir uzmanlık alanı ise doğa fotoğrafçılığı. Makam odasını da hayat tarzına göre şekillendiren Genel, atölyesinde yaptıklarını, okçuluk malzemelerini ve tablolarını odasında sergiliyor.

SPOR VE SANATLA İÇ İÇE BİR YAŞAM

At binmenin, ok atmanın, sanat ile uğraşmanın, demir dövmenin bıçak ve okçuluk yüzüğü yapmanın kendisi için büyük bir zevk olduğunu ifade eden Bornova Kaymakamı Fatih Genel, kendisine, bu kadar zamanı nasıl bulduğunu söyleyenlere, kağıt oynamayı, okey oynamayı bilmediğini, futbolu takip etmediğini, bir futbol kulübünün taraftarı olmadığını söylüyor. Bu sebepten, bütün bu hobiler ve uğraşlar için vakit bulabildiğini kaydeden Kaymakam Genel, sporla ve sanatla iç içe geçen yaşamının kendisi için daha anlamlı olduğunu söylüyor. Atölyesinde gazetecileri ağırlayan ve soruları cevaplayan Kaymakam Fatih Genel, atlara olan ilgisinin ailesinden geldiğini, babasının ve ağabeylerinin de atlarla uğraştığını, ülkemizde at üzerinde iken ok atan ilk kişinin ise abisi olduğunu söyledi. Hayatının her aşamasında atların olduğunu kaydeden Kaymakam Genel, 2006 yılından bu yana da okçuluk ile uğraştığını, atalarımızdan kalan atlı okçuluğu, okçu yüzüğü yapımını ve el sanatlarını hayat tarzı olarak benimsediğini, tüm bunlarla uğraşarak stresten uzak kaldığını söyledi.

ZİHGİR USTASI KAYMAKAM

Zihgir (Okçu yüzüğü) hakkında da gazetecileri bilgilendiren Bornova Kaymakamı Fatih Genel, ok atılırken parmağın zarar görmemesi için bu yüzüğün önemli olduğunu, okçuluğa başladığında yara olan parmağına çözüm üretmek için zihgir yapımına başladığını söyledi. Türkiye’de zihgir yapımının yaygın olmadığı bilgisini paylaşan Kaymakam Fatih Genel, hobisi ile ilgili ihtiyacı karşılamak için zihgir ürettiğini ve talep eden arkadaşlarına da gönderdiğini söyledi. Kültür Bakanlığı tarafından verilen ustalık belgesinin de olduğunu söyleyen Genel, atölyesini de görev yaptığı yerlere taşıdığını söyledi. Mesai saatleri dışında atölyesinde olduğunu kaydeden Kaymakam Fatih Genel, Kaymakamlık görevini de aksatmadan sürdürdüğünü ifade etti.