İzmir’in Bornova ilçesinde Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı. Bornova Belediyesi tarafından Işıkkent’te modern ölçülerle kurban satış ve kesim yeri hazırlandı. Tüm İzmir’e hizmet verecek alanda hem besicilerin rahatı, hem de kurban kesecek vatandaşların rahatı düşünülmüş. Gerekli tedbirlerin alındığı alan için ücretsiz servisler de hizmet veriyor. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Kesim Konteyneri de alanda hazır bekliyor.

IŞIKKENT’TE KURBAN ALANI HAZIR

Yurdun çeşitli noktalarından kurbanlık hayvanlarını satmak için gelenler, Bornova Işıkkent’te hayvanlarını bekletecekleri ve satışını yapacakları alana yerleşiyor. Işıkkent Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda tüm ihtiyaçlar düşünüldü. Yeterli aydınlatma ekipmanları, su, tuvalet ve duş gibi imkânlar, hijyenin sağlandığı bir ortamda hizmet veriyor. Ayrıca kurban alanında besiciler için yemekhane ve büfe de var. Bornova Belediyesi tarafından organize edilen alanın 10 dönümü küçükbaş kurbanlıklar için, 25 dönümü ise büyükbaş kurbanlıklar için hazırlandı. Bornova Belediyesi tarafından alana yerleştirilen güvenlik personeli de 24 saat esasına göre kontrollerde bulunuyor. Her detayı düşünen Bornova Belediyesi, kurban alanında bulunan hayvanların sağlığı için de veterineri hazır tutuyor.

TÜM AYRINTILAR DÜŞÜNÜLDÜ

Işıkkent’te bulunan kurban alanına gidecek İzmirliler için servisleri hazırlayan Bornova Belediyesi, Cuma gününden Arefe günü akşamına kadar ücretsiz servisleri devreye alacak. Servisler Hükümet Konağı’nın önünden ve Işıkkent’teki kurban alanından karşılıklı olarak gidip gelecek. Kurban satış ve kesim merkezinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kesim konteyneri de olacak. Kurbanlıkların hijyenik bir ortamda kesileceği konteynerde kesilen kurbanlıklar poşetlenebilecek. Yapılan kurban organizasyonu hakkında konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tüm ayrıntıları düşündüklerini, problem olmaması için tüm şartların sağlandığını dile getirdi.